avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am vorbit cu un prieten din Germania si vrea sa imi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am vorbit cu un prieten din Germania si vrea sa imi dea un cactus

Buna ziua as vrea sa stiu daca plantaLophophora williamsii este legala in romania am o gradina mare de plante si acum ca a venit vara am inceput sa colectez cactusi vreau sa am unul din fiecare tara si am auzit ca unii oameni pot face drog din acest cactus frumos deeci este legal sa detin asa planta in romania atata timp cat nu am o intentie de a face lucruri rele!?Multumesc anticipat PS am auzit ca detinem un asemenea cactus si la gradina botanica din cluj
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 16:18, 13 Iulie 2020
Bună ziua,

Nu contează intenția dvs., ci faptul că acest cactus conține mescalină, considerată drog de mare risc, iar cultivarea lui se pedepsește cu închisoarea.

Articolul 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
[ link extern ]
multumesc mult de ajutor deci inteleg ca nu conteaza daca extrag mescalina sau pur si simplu il tin decorativ e ilegal...nice
:)
Așa e, nu contează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - detinere drog cu risc mare Radu312312 Radu312312 Care sunt conseciintele pentru posesie droguri cu risc mare (1 pastila)? Am fost perchezitionat si prins la Electric Castle avand asupra mea o pastila de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)