avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tăiere salariu si absenta 2 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tăiere salariu si absenta 2 zile

Buna ziua! Am o colega care este cadru didactic.A fost prezenta la simularea de evaluare nationala o zi si dupa nu a putut efectua orele de predare(părinții nu si-au adus copii la ore deoarece programul a fost modificat), nici prima zi, nici a doua.( există dovezi pe watsup ca au fost chemați conform noului program), doamna a fost prezenta in unitate, dar domnul director i-a tăiat 2 zile in condica de prezență si implicit din salariu fara a fi instiintata. Este legal?
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Sinsi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sinsi , utilizator 10:53, 22 Aprilie 2019
Nu am expertiza legala si va raspund doar dpv uman si logic. Sunt prea multi directori care fac abuzuri in institutiile unde activeaza si multi dintre ei sunt sustinuti fie politic, fie la nivel de inspectorat scolar, fie la minister, fie toate cele 3 cazuri. Au cu siguranta lingai pe langa ei si de aceea este greu sa li se demonstreze abuzurile pentru ca sunt acoperite cu grija de acolitii lor. Asteptati sa va raspunda un jurist insa parerea mea este ca ce a facut directorul la care va referiti este ilegal. Doamna profesor ar trebui sa faca o contestatie la Inspectoratul scolar si la nevoie la ITM, insa repet, raspunsul unui jurist va va lamuri mai bine. Succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
domyno, utilizator
Cine a modificat programul ?
Directorul unității.
Sa depuna o sesizare scrisa la Insepctoratul Scolar ca de aceea exista si-apoi daca nu se rezolva ataca acea decizie in instanta -in Contencios Adiministrativ solicitand anularea si repunerea in drepturi
Instanta este cea care decide daca desfiinteaza acea decizie in cazul in care ea este mentinuta.
Dupa desfiintare va puteti indrepta impotriva domnului Director cu daune.
Consultati un avocat ca treaba e simpla pentru cineva cu experienta ....
DAR CUM SPUNEAM IN PRIMUL RAND SESIZATI INSPECTORATUL SCOLAR si asteptati solutia lor....
Puteti face in paralel si o sesizare catre Corpul de Control al Ministrului dar de baza este cea la Inspectorat.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare din salariu/40 de ore taiate din salar bobyB bobyB Buna ziua, Solicitam ajutor!:((X-(#-o:help: Trimit acest mesaj in numele persoanelor angajate intr-o unitate scolara, mai exact filiala a unei structuri ... (vezi toată discuția)
Ajutor! absente nemotivate Hrimiuc Hrimiuc :"> Am inregistrat in cartea de munca a unei salariate cateva absente nemotivate pentru ca nu s-a prezentat la locul de munca de baza, ci a lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Copil batut de profesoara de sport sandu alina roxana sandu alina roxana Bună ziua Povestea este următoarea. Copilul meu este la clasa O pregatitoare la o scoala din Bucureşti. Profesoara de sport mi-a trimis bileţele puse în ... (vezi toată discuția)