Operatoarea de la un exchange spune că a făcut greșit conversia și îmi cere diferența de bani pe care mi i-a dat în plus. Eu nu i-am numărat când i-am luat, i-am dat mai departe. Sunt obligată să-i restitui?
Buna ziua!am schimbat o suma de bani la un exchange.astazi am fost sunata de catre operatoarea de acolo care mi-a zis ca suma pe care mi-a inapoiat-o era prea mare si sa ii aduc diferenta de bani inapoi(in loc de euro ea a introdus in calculator lire).nefiind banii mei,eu nu i-am numarat si i-am dat mai departe.intrebarea mea este:legal,sunt obligata sa ii dau banii inapoi?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
luati diferenta de unde i-ati luat si ii dati inapoi.
Sunt inregistrari, se va dovedi ca v-a dat o suma in plus, acea suma sunteti obligata prin lege sa o restituiti.
Și dacă tot din greșeală v-ar fi dat o sumă mult mai mică, cum ați fi reacționat`?? Luați în calcul și varianta inversă. Dacă ați dat banii la altul, mergeți la acela și cereți-i banii dați în plus, apoi mergeți și restituiți banii necuveniți.
mascool
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Apropo de numarul de telefon, am primit odată un 50 de euro în plus de la o casa de schimb, nu i-am numărat și am plecat cu ei acasă. A doua zi primesc un telefon de la un număr pe care nu îl aveam in agenda și îmi explică cum că mi-a dat din greșeală mai mult și îmi și explică cum am pus banii in portofel fără să-i numar, și că e posibil sa fie la mine. Am ajuns acasă, am numărat banii și i-am restituit înapoi ce nu a fost al meu dar de unde a avut numărul de telefon așa repede, chiar este un mister.