avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Operatoarea de la un exchange spune că a făcut ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Operatoarea de la un exchange spune că a făcut greșit conversia și îmi cere diferența de bani pe care mi i-a dat în plus. Eu nu i-am numărat când i-am luat, i-am dat mai departe. Sunt obligată să-i restitui?

Buna ziua!am schimbat o suma de bani la un exchange.astazi am fost sunata de catre operatoarea de acolo care mi-a zis ca suma pe care mi-a inapoiat-o era prea mare si sa ii aduc diferenta de bani inapoi(in loc de euro ea a introdus in calculator lire).nefiind banii mei,eu nu i-am numarat si i-am dat mai departe.intrebarea mea este:legal,sunt obligata sa ii dau banii inapoi?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 17:32, 24 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faza cu numarul de telefon e aiurea, si mi se pare si incorect sa trebuiasca omul sa isi faca timp acum sa mearga la exchange-ul respectiv, sa repare greseala cuiva. Timpul asta cine il plateste, daca exchange-ul e in partea cealalta a orasului? Sa vina sa isi ia banii de undeva din drumul dvs.
CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 243

Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasand la o parte dilema cu telefonul primit (ceea ce inseamna ca erati cumva in baza lor de date, caci Politia nu are de unde sti nr dvs de mobil asa cum sustine "enterconsult"...), eu unul ma intreb cum de nu ati verificat suma primita versus bonul fiscal eliberat in urma tranzactiei.
Mai ales ca sustineti ca nu erau banii dvs si vezi doamne trebuiau dati mai departe...
Pai ne cam luati de fraieri, atunci cand sustineti ca nefiind banii dvs nu i-ati numarat...riscand sa adaugati de la dvs.
Si mai mult, pe bonul fiscal sunt imprimate detaliile tranzactiei unde, eroarea ar fi usor de evidentiat: in loc de euro, erau trecute lire...
Asa ca, dupa ce mai "dregeti" povestea, scoateti frumusel suma necuvenita si o dati celui pagubit, altfel riscati sa dati subsemnatul pe la politie (cei de la exchange au adresa / CNP-ul cu siguranta).
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
tomaion, utilizator
atunci cand esti cinstit, nu conteaza in ce parte a orasului / tarii / planetei esti

anca_ro a scris:

Faza cu numarul de telefon e aiurea, si mi se pare si incorect sa trebuiasca omul sa isi faca timp acum sa mearga la exchange-ul respectiv, sa repare greseala cuiva. Timpul asta cine il plateste, daca exchange-ul e in partea cealalta a orasului? Sa vina sa isi ia banii de undeva din drumul dvs.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadvertenta la retragere numerar dumitruradu dumitruradu Salutare! Astazi a mers un coleg de apartament sa ridice 300 RON, trimisi de parintii lui, de la BRD. Domnul de la ghiseu, la retragere, i-a dat 300 EURO ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, scriu acest mesaj deoarece am întâmpinat o problemă ... RAndrei12 RAndrei12 Bună ziua, Scriu acest mesaj deoarece am întâmpinat o problemă și nu știu ce este de făcut. Acum ceva timp am fost victima unei \"greșeli ... (vezi toată discuția)
Sold cu minus pe card de debit? Flavv24 Flavv24 Salut! In ziua de vineri mi-au intrat niste bani pe paypal, mai precis 2 tranzactii. (1600 de RON si 300 de RON). I-am transferat de pe PayPal pe card si i-am ... (vezi toată discuția)