avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, Scriu acest mesaj deoarece am întâmpinat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, Scriu acest mesaj deoarece am întâmpinat o problemă ...

Bună ziua,

Scriu acest mesaj deoarece am întâmpinat o problemă și nu știu ce este de făcut.
Acum ceva timp am fost victima unei "greșeli procedurale" ale unei bănci. Am fost să ridic banii primiți printr-un serviciu de transfer de la o bancă iar, la ghișeu, s-a produs o eroare: au fost încurcate tranzacțiile, astfel eu am finalizat transferul altei persoane, primind suma de bani aferentă.
La câteva zile după această întâmplare, am fost contactat telefonic de către o persoană care susținea că i-am luat banii, abordând un limbaj mai puțin decât decent. Cred că respectivul a primit numărul de telefon de la operatoarea băncii, fapt ce contravine Regulamentului Protecției Datelor cu Caracter Personal.
Ulterior, am tot fost cătutat de diverse persoane referitor la acea întâmplare, punctul culminant fiind atunci când am fost anunțat că "s-a înaintat dosarul".
În acest moment sunt hărțuit de aceste persoane iar eu nu mă consider vinovat pentru greșeala altcuiva.
Aș dori să știu unde se încadrează "infracțiunea" pe care am comis-o și cum aș putea proceda pentru a încheia această situație odată pentru totdeauna.

Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:10, 24 Decembrie 2020
nu prea inteleg cum s-a putut incurca. Sa inteleg ca ati primit bani in plus ? si nu v-ati dat seama ?
va trebui sa dati banii inapoi la banca, diferenta de suma. Acum cat timp a fost asta mai exact ?
Infractiunea se cheama insusirea bunului gasit.
art216
Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.
Nu sunteti vinovat de greseala altuia, ci de faptul ca va bunurati la banii altuia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Trebuie sa mergeti la banca sa restituiti banii.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Discuțiile nu au fost oficiale cu un reprezentant al băncii. Restituirea banilor nu ar avea loc într-un cadru organizat, la sediul băncii sau alt loc, ci la vreun colț de stradă sau în vreo parcare.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
RAndrei12, utilizator
Am primit ceva mai mulți bani la momentul transferului dar, din grabă, nu am stat să renumăr suma respectivă. Problema este că nu am fost contactat oficial din partea băncii pentru a fi înștiințat de greșeala apărută sau de posibile metode de rezolvare a acesteia. Am fost contactat de o altă persoana, ce nu este din cadrul băncii, ce a dorit să îi înapoiez întreaga sumă, nu doar diferența, apelând la expresii de genul "ai grijă că știu unde te găsesc".
Eu nu am "fugit" cu bani mai mulți și nu am fost contactat de către o persoană din cadrul băncii care să-mi ceară să înapoiez diferența de sumă, așa cum ați sugerat și dumneavoastră.
Am fost hărțuit și amenințat de alte persoane, din afara mediului bancar, care îmi cunosc infromațiile personale (nr de tel., nume complet, adresă etc.)
Faceti o sesizare scrisa către banca respectivă in care povestiți situatia dvs si cereți lămuriri despre cum au ajuns datele dvs in posesi altor persoane.Puteti face o sesizare si către instituția cate se ocupa cu GDPR-ul imi scapa momentan cum se numeste.Impotriva persoanelor care va amenința se poate face plângere la politie..
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusire de bani necuveniti sau nu? stefana123 stefana123 Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema...clientul x se prezinta la casieria unei banci pt. a depune o suma de bani in contul personal. ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar greșit, sumă nerestituită. consecințe BogdanNeculai BogdanNeculai Buna ziua, In data de 20 decembrie am primit 2 sume de bani, ambele cu iban corect dar nume necorescpunzator. Prima cuvenita, a doua necuvenita. La ... (vezi toată discuția)