avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... solicitare daune materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

solicitare daune materiale

Buna ziua .
Va prezint urmatoarea situatie :
* am parcat masina , proprietate personala , in curtea institutiei unde firma la care lucrez are inchiriate birouri / depozit . Angajatii societatii care detin spatiile de inchiriat au vopsit gardul exterior . Cu aceasta ocazie au reusit sa stropeasca si masinile care erau parcate langa gard , printre care si a mea . Reprezentantii societatii nu au anuntat sa ne mutam masinile si nici nu au dorit o rezolvare amiabila . In acest caz se poate face ?
Va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:56, 22 Aprilie 2019
Cereti rezolvarea spetei in scris, sa aveti dovada si ramane doar calea instantei.
Inițiați o corespondență cu reprezentantii firmei,trimiteți și o notificare prin care solicitați suma pe care o considerati suficienta pt a repara prejudiciul iar în cazul in care nu rezolvați contactați un av pt a formula în instanță o acțiune în răspundere civilă delictuala.
Vă sfătuiesc să mergeți cu autoturismul la un service autorizat, preferabi la reprezentanța firmei producătoare, și să solicitați un deviz pentru vopsirea părților afectate de neglijența oamenilor care vopseau gardul. După știința mea, o piesă care trebuie revopsită char și mai puțin de 50% din suprafața respectivei piese se revopseste în întregime.
După obținerea devizului de reparație, faceți o copie și depuneți-o împreună cu o cerere prin care solicitați plata de către firmă, eventual cu acțiune de regres din partea firmei impotriva celor vinovați. privind plata contravalorii devizului de reparații. Dacă nu rezolvați pe cale amiabilă singura soluție la care mai puteți apela este instanța de judecată.
Vă doresc „succesuri”.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco cu desbagubire incorecta foneagheorghe foneagheorghe Am polita casco pe auto cu despagubire pentru avarii si furt. Masina fiind in parcare a fost vandalizata de autori necunoscuti. Lovituri laterale nu prea ... (vezi toată discuția)
Masina deteriorata pe perioada cat a stat in service isokonsulting isokonsulting Am dus masina in serviceul [EDITAT] ,in urma unui dosar de dauna,necesitand reparatie si vopsire . M-au chemat sa ridic masina ,dar surpriza ,vopsirea era ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? mi-a fost stropită mașina cu vopsea ContSters442984 ContSters442984 Acum 1 saptaman am parcat masina in fata scolii ,iar marii mesteri din cadrul institutiei au ales aceea zi minunata in care batea vantul sa vopseasca gardul ... (vezi toată discuția)