Buna ziua .
Va prezint urmatoarea situatie :
* am parcat masina , proprietate personala , in curtea institutiei unde firma la care lucrez are inchiriate birouri / depozit . Angajatii societatii care detin spatiile de inchiriat au vopsit gardul exterior . Cu aceasta ocazie au reusit sa stropeasca si masinile care erau parcate langa gard , printre care si a mea . Reprezentantii societatii nu au anuntat sa ne mutam masinile si nici nu au dorit o rezolvare amiabila . In acest caz se poate face ?
Va multumesc frumos .
Inițiați o corespondență cu reprezentantii firmei,trimiteți și o notificare prin care solicitați suma pe care o considerati suficienta pt a repara prejudiciul iar în cazul in care nu rezolvați contactați un av pt a formula în instanță o acțiune în răspundere civilă delictuala.
Vă sfătuiesc să mergeți cu autoturismul la un service autorizat, preferabi la reprezentanța firmei producătoare, și să solicitați un deviz pentru vopsirea părților afectate de neglijența oamenilor care vopseau gardul. După știința mea, o piesă care trebuie revopsită char și mai puțin de 50% din suprafața respectivei piese se revopseste în întregime.
După obținerea devizului de reparație, faceți o copie și depuneți-o împreună cu o cerere prin care solicitați plata de către firmă, eventual cu acțiune de regres din partea firmei impotriva celor vinovați. privind plata contravalorii devizului de reparații. Dacă nu rezolvați pe cale amiabilă singura soluție la care mai puteți apela este instanța de judecată.
Vă doresc „succesuri”.
ing. Ioan Ciobanu