avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste demisia de la actualul loc de munca . Mi-am depus demisia la zi nu au vrut sa o accepte fara preaviz ,am schimbat cererea si am cerut sa mi se acorde zilele de concediu ramase cca la 6 zile , intrebarea mea este daca dupa cele 6 zile nu ma prezint la servici ce se poate intampla?Eu deja miam gasit in alta parte .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 22 Aprilie 2019
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Preavizul este de 20 de zile,iar dumneavoastra o sa stati 6 in concediu de odihna si restul de 14 la munca
1. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.

2. Fie trebuia sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie -art.81 C.mun.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)
Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful meu are ... alexandraa1998 alexandraa1998 Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful meu are dreptul de a-mi pune litera “I” pe cartea de muncă în situația în care îmi dau demisia la ... (vezi toată discuția)