avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata copii sub 3 ani la asociatia proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata copii sub 3 ani la asociatia proprietarilor

Locuim intr-un imobil de 10 etaje la etajul 2 si avem un bebelas de 3luni. Mentionez ca utilitatile le avem monitorizate prin contoare separate, plata in comun fiind curentul pe scara,liftul si administratorul(care e platit in functie de nr. de persoana). Dupa cate am citit, conform unui articol am avea dreptul la scutirea plati pentru bebelus daca presedintele asociatiei e de acord(in cazul nostru este). Nu ca nu am plati, nu ma sustrag de la ceva ce e evident ca folosesc si consum, dar mi se pare absurd ca un copil de 3 luni sa plateasca pt ce nu consuma. De exemplu iluminatul pe casa scarii, care la noi este cu senzor de miscare,se aprinde la lasarea serii cand noi cu bebe nu iesim afara, iar ascensorul nu il folosim pt ca este mai rapid si facil sa mergem pe jos. Intrebarea mea este daca in astfel de conditii am putea opta si beneficia de scutirea plati bebelusului de la asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:12, 23 Aprilie 2019
Acel articol nu mai e azi in vigoare, legea noua nu mai are un astfel de articol care sa va dea posibilitatea sa ii scoateti pe cei mici de la plata intretinerii.


Dita.Iudita a scris:

administratorul(care e platit in functie de nr. de persoana).

Chestiunea citata nu e legala. Repartizarea remuneratiei administratorului se face proportional cu cota parte indiviza, nu proportional cu nr de persoane. Daca dvs aveti 3 persoane si vecinul de deasupra 1 persoana sau chiar zero persoane, platiti de 3 ori mai mult in loc sa platiti cote egale (presupunand ca apart de deasupra e la fel de mare ca al dvs).

Art 85 din L196/2018 (asta e cea valabila azi si care nu mai ofera posibilitatea scoaterii copiilor sub 3 ani de la intretinere) zice
"Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la [.......] salarii sau remunerații pentru administrator[...]."
Articolul despre care vorbiti din L nr 75/2010 a fost abrogat
Actualmente este in vigoare disp L nr 196/2018 care obliga inregistrarea in evidente pentru calcul cote comune intretinere lunara a oricarei persoane care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iluminat scara de bloc sandutudorache sandutudorache De curand am schimbat iluminatul pe scara.S-au montat lampi cu senzori , iar plata consumului nu se mai face pe nr de apartamente ci pe nr de persoane per ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Legea hg 1588/2007, facute in baza legii 230/2007. oarecareom oarecareom Buna ziua, Unde se pot face reclamatii sau sesizari in privinta idiotilor care au dat aceste legi. Am cateva nelamuriri in privinta platilor pentru cota ... (vezi toată discuția)