avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum mă pot proteja împotriva hărțuielilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum mă pot proteja împotriva hărțuielilor vecinilor? Mă deranjează constant cu zgomote, periodic mă inundă și mai nou fac mizerie scuturând preșuri pe geam

Din păcate nu reusesc sa gasesc înțelegerea vecinilor de bloc de deasupra care mă deranjează constant prin zgomote (obiecte trântite prin casă, muzică la volum crescut, petreceri private în toiul nopții, inundații periodice). Am răbdat cât s-a putut (ani de zile), gandindu-mă că n-aș vrea să le fac rau chemând poliția, ei fiind in varsta, așa că mi-am procurat dopuri antifonice, am remediat zugrăveala și corpurile de mobila afectate de inundații atunci când a fost cazul.... dar am "explodat" cand au inceput sa scuture presuri pe geamul dormitorului, facand mizerie și agravandu-mi rinita alergica de care sufăr de mulți ani. Ce este de facut? Când le pun in vedere faptul că mă deranjează,nu fac decât să amâne o nouă rundă de acte deranjante, parcă mai cu foc... comportamentul lor agravandu-se probabil pe fondul consumului de alcool...
Nu imi permit sa ma mut de acolo momentan , iar rabdarea mea a ajuns la limită. Ce este de făcut?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Elissee , utilizator 19:05, 25 Aprilie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greu de spus pt inundații aveati posibilitatea acționarii în instanță pt repararea prejudiciul,pt zgomote ,petreceri în nocturnă chemați politia pt a fi sancționați contraventional.Restul problemelor tin de lipsa educației sunt mai greu de remediat..
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin regulamentul de ordine interioara se prevad reguli generale de respectat in condominiu printre care inclusiv interzicerea scuturarii de covoare,uscatul rufelor la vedere,fumatul in partea comuna,ocuparea partii comune de condominiu,etc
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regul de ordine int (ROI) e ca frectia la un picior de lemn. Are acelasi efect ca un cod penal fara pedepse pt ca prin ROI nu se pot impune sactiuni.

Cautati intre HCL-urile primariei, poate aveti noroc sa scrie ceva de scuturarea covoarelor de la fereastra asa cum e la Iasi. Si Timisoara s-a scremut prin 2013, nu e clar daca i-a si iesit.

In HCL 139/1997 Iasi:
Art.3 Pe raza municipiului Iaşi se interzice:
8. Scuturarea covoarelor, aruncarea gunoaielor şi vărsarea lichidelor din balcoane sau ferestre.


Partea proasta e ca trebuie prinsi in flagrant.

P.S. Ceea ce va 'presteaza' vecinii de sus nu se poate incadra la "hartuiala".
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
CipM, utilizator
La daunele din apartament faceti-va o asigurare facultativa a locuintei care sa includa inundatii, foc.. etc. Asiguratorul va va despagubii si va recupera aceasta suma (+alte cheltuieli ) de la cel care a provocat prin proces. Se vor gandii de 2 ori innainte sa inunde a doua oara.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri...
Îmi rămâne "șansa" de incerca sa-i prind în delict în timpul vreunei serate ultramuzicale.
La încheierea unei asigurări suplimentare a locuintei mă gândesc și eu. În plus, voi urmări hcl, poate găsesc ceva de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi chiquita chiquita buna ziua, de cateva luni am o problema cu vecinii din bloc, sunt studenti, vin mai multi decat sunt trecuti la intretinere, dar nu asta este problema mea, ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin pianist NataliaMar NataliaMar Buna ziua, Stiu ca poate parea o problema de om rasfatat asta, dar am un vecin cu pian care s-a mutat in bloc acum cateva luni. La inceput era mai cu bun ... (vezi toată discuția)