avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu sunt căsătorit, dar voi deveni tătic. Eu cu mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu sunt căsătorit, dar voi deveni tătic. Eu cu mama copilului nu ne înțelegem și am decis că e mai bine separați, cum va decurge toată povestea după ce ea va naște?

buna seara,
nu sunt casatorit, dar voi deveni tatic...eu cu mama copilului nu ne intelegem si am decis ca e mai bine separati...cum va decurge toata povestea dupa ce ea va naste?
ma refer la termenii si condintiile acordarii custodiei comune, cum e cu pensia de intretinere?
precizez faptul ca nu am cazut de acord cu ea in nicio privinta?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 14:47, 2 Mai 2019
Intai va trebui sa recunoasteti copilul, apoi va veti adresa instantei daca altfel nu va intelegeti, ca sa se stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca , cat veti plati pensie- de regula 1/4 din venit- in natura sau in bani, programul de relatii personale..
Privinta referitoare la ce? Momentan sunteti doar dv. si ea.
Parerea mea e sa discutati cu ea, sa ii achitati cheltuielile cu sarcina si nasterea macar in parte, sa aveti o discutie cu un avocat, eventual impreuna cu ea. Sa ii spuneti ca dupa nastere trebuie sa discutati serios privind ce veti face ca parinti, sa va cheme la declararea copilului ca sa il recunoasteti la starea civila...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
ma ameninta ca nu o sa vad copilul, ca o sa plece cu el...de recunoscut, clar ca.l voi recunoaste, nici nu se pune problema...referitor la custodia comuna, la ce varsta a copilului il pot lua sa stea si la mine? care este timpul pe care.l acorda instanta? cat despre pensia alimentara, cu cea in natura sunt total de acord...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veți recunoaște copilul sau veti apărea ca tata în actul.de naștere veti avea drepturi părintești.
Dacă nu va înțelegeți va trebui să deschideți proces.
Veti vedea copilul în prezența mamei.
Ar fi bine sa va grăbiți cu procesul daca vor exista neînțelegeri ca sa nu ajungeți în situația ca minorul sa aiba câțiva ani si sa nu reușiți să il vedeti.
O sa discutați cu avocatul.strategia pentru proces deoarece aceasta depinde de la caz la caz mai ales momentul.deschiderii proceselor, moment care este foarte important.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mama incearca sa nu va treaca in certificatul de nastere ca sa aiba drepturi depline asupra copilului, sa nu aibe nevoie de semnatura dumneavoastra la aproape orice decizie, cu riscul pierderii pensiei de intretinere.
Daca mama pleaca in alta tara innainte sa nasca mai greu ca se aplica legile acelor state.
Recunoasterea copilului de castre dvs se poate face pe calea simpla la starea civila, chiar la notariat daca mama este de acord. Dar dupa cum afirmati sansele sunt mici si va fi necesar proces de paternitate dupa nasterea copilului.
Cel mai bine discutati si impacati-va. Copilul are nevoie de liniste chiar daca veti fi despartiti.
Ca o concluzie poate acesta era interesul doamnei.. copil cu orice pret doar al ei.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
mvali, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil in afara casatoriei ender73 ender73 Salut, Am o relate in afara casatoriei. In urma acestei relatii voi deveni tatic in scurt timp. Cum in viitorul apropiat nu pot divorta as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Santajat Florin_2009 Florin_2009 Buna ziua. Fosta mea prietena mi-a dat vestea ca e gravida cu mine si ca daca nu-i dau bani de avort (3+ luni) face copilul si voi plati pensie alimentara (nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, ... gLa991 gLa991 buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a ... (vezi toată discuția)