avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune: acțiune respinsă pe motiv că nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune: acțiune respinsă pe motiv că nu am exercitat posesie asupra terenului și nu a fost realizată prescripția achizitivă de 30 de ani

Bună seara!
În 2018 am deschis acțiune în instanță pt. obținerea titlului de proprietate.
De menționat:
-am fost unica fiică (și mostenitoare cu acte din 1998, de la moartea mamei mele)
-am locuit la adresa respectiva de la nașterea mea (1975)
-am prezentat toate actele necesare, martori etc.
-nu au existat obiecții din partea opusa (Primăria)
Toate acestea sunt menționate in hotărârea civila primita, DAR la final șoc! : mi se respinge acțiunea pe motiv că nu am exercitat posesie asupra terenului, decăt 20 de ani (dupa moartea mamei) și nu a fost realizată prescripția achizitivă de 30 de ani.
Unde s-a gresit:în solicitarea făcuta de avocat și ce se poate face în aceate 30 de zile (exclus apelul-mi se pare o absurditate).
Eu nu am știut nici ce este o uzucapiune, darmite pe căți ani se poate face.
Vă multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Ivva, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi nu avem cum să cunoaștem modul în care avocatul angajat a formulat cererea de chemare în judecată.In mod cert ar fi trebuit să se solicite jonctiunea posesiei dvs cu posesia defunctei mame pt a rezultă termenul de 30 de ani.Fara a formula apel nu aveti ce sa mai îndreptăți,mergeți la alt av. pt o a doua opinie ,pt a studia sentința primită si a vedea ce sanse aveti.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Exista uzucapiune de 10, 20 si 30 de ani, fiecare cu conditiile sale. Cautati pe net si documentati-va bine inainte. Daca avocatul nu a studiat bine asta obtineti. Nu lasati totul pe umerii lui si studiati inainte problema. Mama e mama si e alta persoana, si chiar daca ea a avut posesia a murit intre timp. Sunteti alta persoana si se calculeaza de la 0. Poate reusiti cum a zis domnul avocat sa convingeti instanta sa cumuleze perioadele. Daca nu reusiti acum, mai incercati peste 10 ani.
Daca imobilul este pe numele mamei nu se poate face uzucapiune ,cand moare un parinte se dezbate sucesiune .Uzucapiune se face in cazul cand ai in posesiune un imobil care in carte funciara este detinut de cineva care nu e ruda si trebuie dovedit ca a murit mai demult cu 10 20 30 de ani.
Mergeți cu hotărârea instanței la avocat.
Dacă avocatul va considera ca trebuie studiat dosarul acesta se va deplasa la dosar pentru studiu.
Incercati sa va căutați avocat foarte tehnic sub aspect juridic deoarece uzucapiunea este proces de finețe juridică si nu un proces de divorț sau sau alte asemenea care sunt simple.
Dacă nu ați avut avocat foarte tehnic puteati pierde, cum tot la fel poate ă gresit instanța.
Mai gresesc si instanțele...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este uzucapiunea? Laurr Laurr Va rog, ce este uzucapiunea,este necesat avocatul? Multumesc! (vezi toată discuția)
Uzucapiune in regim de carte funciara sau uzucapiune in temeiul codului civil. jonctiunea posesiilor rspataru rspataru Intrebarea mea este urmatoarea : In cazul invocarii uzucapiunii in temeiul Decretului 115/1938, este posibila jonctiunea posesiilor ? Presupun ca e o ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a trăit 15 ani în concubinaj cu o doamnă fără moștenitori, care a decedat. În ce calitate o poate moșteni? Adriss Adriss Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)