avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii doresc să-și lase casa moștenire nepoților ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii doresc să-și lase casa moștenire nepoților minori. Cum pot face asta și care sunt demersurile?

Parintii mei care inca traiesc, au 3 copii, dar doresc sa lase mostenire casa parinteasca celor 3 nepoti cu varste de 17, 13 si respectiv 12 ani. Cum pot face acest lucru si care ar fi demersurile pentru a indeplini aceasta dorinta, daca cei 3 copii sunt de acord (unul dintre copii locuieste in strainatate si nu este interesat de mostenire, se face procura?) Multumesc, astept raspuns.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:14, 26 Aprilie 2019
Mergeți la notar.
Se poate rezolva dar poate dura destul.de mult timp până sa faca actul din motive birocratice.
Dacă unul dintre copii e in strainatate si nu dorește nimic, nu va primi nimic. Nu are ce procura să facă, pentru că nu are capacitate de exercitiu.
In principal trebuie să fie desemnat un curator special de catre autoritatea tutelară, curator care să îl asiste pe minorul de 17 ani si sa ii reprezinte pe ceilalți la încheierea contractului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenitorii rezervatari (copiii) pot ataca testamentul dupa moartea parintilor. Doar daca sunt toti de acord va merge. Ce se intampla daca mai apare un nepot? Va fi vaduvit de orice mostenire de la bunici din start si asta va duce la un mare scandal mai tarziu in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la calitatea de mostenitor / minor Nonynel Nonynel O familie de batrani are un singur nepot minor care este unicul lor mostenitor. Acesta este in custodia mamei. Batranii ar vrea sa incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Achizitonare apartament pe numele unui copil minor rontzi rontzi Am un apartament pe care il vand , cu suma obtinuta urmand sa achizitonez un altul . Este posibil sa intocmesc actele de vanzare -cumparare pentru noul ... (vezi toată discuția)
Atacare testament criscorina criscorina Buna ziua, Unchiul meu pe care il ingrijim ne-a lasat mie si familiei mele prin testament toate bunurile mobile si imobile. Dansul nu a avut copii si ... (vezi toată discuția)