avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Onorariul avocatului curator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Onorariul avocatului curator

Bună ziua eu am depus un apel la tribunal pentru autoritatea părintească însă fostul soț nu e de găsit nu am nici o adresă recentă si nu a răspuns cand a fost citat la ultima adresă si tribunalul ia acordat lui avocat curator sa fie citat prin publicitate însă onorariul avocatului trebuie să îl plătesc eu daca nu mi se anulează recursul. Ce pot face in legatura cu onorariu? Exista vreo posibilitate sa fie plătit de stat ,sa il plătească cine pierde procesu sau sa il plateasca fostul soț?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:53, 26 Aprilie 2019
Onorariul avocatului curator trebuie sa il platiti dvs. pentru continuarea procesului, iar suma avansata de dvs. cu acest titlu constituie cheltuieli de judecata care vor fi puse la final in sarcina partii care va pierde procesul.

Art.48 din Oug.80 /2013 privind txele judiciare de timbru
(1) Avansarea remunerației curatorului special numit de instanță în condițiiie art. 58 și 167 din Codul de procedură civilă este în sarcina persoanei ale cărei interese sunt ocrotite prin numirea curatorului.
(2) Instanța poate stabili, prin încheierea prevăzută de art. 58 alin. (4) din Codul de procedură civilă, ca avansarea remunerației curatorului să se facă de cealaltă parte, când o asemenea măsură este în interesul continuării procesului.
(3) Sumele avansate cu titlu de remunerație a curatorului special se includ în cheltuielile de judecată și vor fi puse în sarcina părții care pierde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul din oficiu cine il plătește? ContSters459739 ContSters459739 Buna seara as vrea sa va intreb intr.un proces cand cealalta parte nu se prezintă avocatul din oficiu pus de tribunal , cine trebuie sa il plateasca ?Va ... (vezi toată discuția)
Divort didisidodo didisidodo Doresc sa ma informez cum pot sa divortez in conditiile in care sotul este plecat din tara, nu este interesat de problema divortului si suntem despartiti de ... (vezi toată discuția)
Proces divort cu minori - avocat din oficiu pentru parat ayleena ayleena Buna seara, Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului. Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)