avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fără permis de conducere pt subcategorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fără permis de conducere pt subcategorie

Bună ziua,
Prietenul meu a cumpărat o motocicleta care depășește cu 2 KW subcategoria pt care are permis. A cumpătat un chit de limitare din Anglia pe care l-a montat la IT motors în București (susținând ca sunt autorizați rar). A fost oprit de un echipaj la un control de rutina, încheindu-se dosar penal pt ca încă nu făcuse actele la RAR. a doua zi când s.a dus la Rar a aflat ca actele chitului nu sunt bune din cauza Brexitului și ca cei care au montat chitul nu sunt autorizați, singura reprezentata autorizata fiind la Cluj. A vb cu cei de acolo fiind nevoit sa achiziționeze un nou chit și sa meargă acolo pt a face din nou limitarea. Ce urmează sa se întâmple mai departe, am înțeles ca urmează sa se întâlnească cu procurorul? Exista șansa clasării dosarului și sa nu rămână cu dosar penal și sa scape doar cu o amenda? Menționez ca e la prima abatere, nu a fost băut, nu a depășit viteza, a fost un simplu control de rutină.
Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
ROXANA1810, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:49, 28 Aprilie 2019
Buna seara!
In aceasta situație, fapta reprezintă infracțiune, dar având in vedere tot contextul descris de către dumneavoastră, ea eate de o gravitate redusă. Exista premisele ca, odata ce aude și înțelege ce s-a întâmplat, procurorul sa nu îl trimită in judecata și sa se dispună renunțarea la urmărirea penală.
Oricum, și dacă ar fi trimis in judecata, sunt șanse minime sa fie condamnat, fiind fezabila o soluție de renunțare la aplicarea pedepsei.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns!
Trebuie să angajeze un avocat, sau e suficient sa se prezinte singur la întâlnirea cu procurorul? Care este cea mai scurta și cea mai lunga perioada de soluționarea a cazului, permisul fiindu-i reținut la poliție aflându-se astfel în imposibilitatea de a-și păstra actualul loc de munca?
Nu e obligatorie asistarea domnului de către avocat, dar e recomandata.
Din nefericire, poate dura procesul, mai ales dacă domnul va fi trimis in judecata. Poate chiar 1-2 ani, având in vedere ca nu este o cauza care sa prezinte urgentă pentru organele de urmărire penală.
Dacă se va dispune renunțarea la urmărirea penala, poate dura doar câteva luni.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 335,2) permis suspendat gabrielbob gabrielbob Buna ziua. in toamna trecuta am luat categoria A2. Am achizitionat o motocicleta avand 37kw, eu nestiind ca nu e in regula sa o conduc (limita fiind 35kw). Am ... (vezi toată discuția)
Clasare dosar mariusce mariusce Cine claseaza un dosar si cum se produce clasarea,Mentionez ca plangerea depusa nu se sustine dar procurorul a decis sa o trimita la instanta de ce? (vezi toată discuția)