avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fără permis. Cum să mă comport optim în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fără permis. Cum să mă comport optim în caz că sunt oprit de poliție și cum mă pot apăra?

Salut tuturor,

Sunt student in strainatate si am picat de 3 ori examenul de traseu. Fiind plecat mult timp din tara, scoala mea de soferi a expirat; mai dureaza ceva sa o refac ca sa ma pot reinscrie pt examen. O sa recunosc faptul ca imi place sa conduc si mai ies din cand in cand noaptea prin oras cu masina, cu Waze-ul deschis, incet si cuminte, circuland in conditii legale - ma rog, facand abstractie de faptul ca nu ma aflu in posesia documentului in cauza. Scopul postarii este unul destul de simplu - vreau sa stiu cum sa ma comport optim atat in interactiunea cu politistul în cazul nefericit in care sunt tras pe dreapta cat si in demersurile legale care ar urma. Nu am nevoie sa stiu de ce e iresponsabil ce fac si de ce imi asum un risc inutil - daca doriti sa raspundeti cu ceva in ideea asta, nu vreau sa o aud. Ca sa raspund in avans la o intrebare care inevitabil va veni, am vazut in fata ochilor cum doi oameni care nu aveau nici un fel de control asupra masinii au luat examenul si daca sistemul considera ca ei sunt pregatiti si nu prezinta un pericol in trafic atunci o sa fiu destul de arogant sa spun ca nici eu nu prezint. Mi-ar placea insa sa stiu cum ar aborda situatia in cauza oameni cu pregatire legala.

Apreciez sfaturile
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 13:06, 6 Mai 2019
Un comportament care sa denote ca ati gresit si va asumati riscul pedepsei, care nu are cum sa nu se aplice chiar si de catre cel mai "de treaba" agent de circulatie. Conducerea fara permis, ca si alcoolul la volan sunt dintre cele mai grave si de neiertat abateri. Motivati eventual ca ati iesit noaptea cand e liber, ca sa va perfectionati sofatul, ca sunteti constient de pericole, ca nu mai faceti si veti mai cumpara ore cu instructor. Totul calm si fara nici o urma de "agitatie".
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
În modul cel mai respectuos cu putință solicit administratorilor acestui forum să dea dovadă de responsabilitate civică și să depună o sesizare la poliție cu privire la acest subiect, sesizare care să fie însoțită de datele de identificare ale autorului subiectului. Este inadmisibil ca să fie tolerat pe-aici unul care se laudă cu infracțiunea pe care o comite periodic și mai cere și păreri.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Altfel il intalnim in trafic fie ca pieton fie ca participanti la trafic si e un pericol public.


florinm. a scris:

În modul cel mai respectuos cu putință solicit administratorilor acestui forum să dea dovadă de responsabilitate civică și să depună o sesizare la poliție cu privire la acest subiect, sesizare care să fie însoțită de datele de identificare ale autorului subiectului. Este inadmisibil ca să fie tolerat pe-aici unul care se laudă cu infracțiunea pe care o comite periodic și mai cere și păreri.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergi intr-un poligon auto sau pe un drum de tara , in afara drumurilor publice cu un cunoscut sau ruda cu permis si obisnuieste-te cu masina , facind parcari laterale , porniri din panta , etc.E pacat sa mergi la inchisoare doar pentru ca ai " prea multa vointa " adica un caracter prea voluntar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule student in strainatate,

Eu am picat examenul de 3 ori si am luat permisul a 4-a oara. Fratele meu a picat examenul de....nici nu mai stiu cate ori, a refacut dosarul de doua ori si a luat intr-un final examenul. Eu am permis de 12 ani si tot de atata timp conduc. In acest timp nu am avut nici un fel de accident, am lucrat si in domeniul curieratului, fratele meu are permisul de 7-8 ani si e in aceiasi situatie ca a mea. Conduce aproape zilnic propria lui masina, fara sa produca accidente.
Cum de am ajuns sa dam examenul de multe ori? Simplu! din LENE! nu am avut chef sa invatam acea carte plictisitoare. Sfatul meu e sa iti refaci dosarul, sa iti iei mai multe ore de condus cu un alt instructor si sa pui mana sa inveti cartea aia. Vei lua acel examen si vei evita riscul unui dosar penal sau altor probleme mult mai grave.

TINE MINTE! Sanatatea, libertatea, timpul si viata sunt 4 lucruri extrem de importante ce nu se pot recupera 100% in caz de pierdere.
Sper ca prin exemplul meu sa te incurajez sa iei luati examenul.

Mult succes!
Nu e greu!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
lupciano, utilizator

Alte discuții în legătură

Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis? isshmen isshmen Buna seara, In aprilie 2015 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare, pentru conducere fara permis (eu neavand niciodata permis - desi am facut scoala si ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen de permis auto? manaila manaila CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., ... (vezi toată discuția)