avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre dreptul de a beneficia de grupa II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre dreptul de a beneficia de grupa II

Fratele meu a lucrat la o cooperativa mestesugareasca, care realiza obiecte din cauciuc. Poate beneficia de grupa II?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Tescaru , utilizator 05:22, 1 Mai 2019
Pentru a beneficia de grupa de munca, firma trebuia sa intocmeasca, de regula anual, documentatii cerute de legislatia in vigoare la data respectiva, sa se obtina anual, avizul ITM/ Inspectia muncii si angajatorul sa nominalizeze prin decizie interna, anual, lucratorii pe locuri de munca incadrate in grupa de munca.
Incadrarea in grupa de munca trebuia sa fie mentionata anual in carnetul de munca al lucratorului, inclusiv pentru anul.2010 cat timp au existat carnete de munca.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de toxicitate reprezinta gr.ii de munca scarlatescu daniel scarlatescu daniel am lucrat din anul 1977 pana in 2003 la ont carpati compania renr-auto ca tinichigiu-auto dar numai din 1990 am primit pe cartea de munca spor de toxicitate ... (vezi toată discuția)
Grupa 2 de munca grysly grysly Am lucrat ca depanator r-tv in coop.mestsugareasca si stiu ca pot beneficia de grupa a doua de munca dar in anexa a doua nu regasesc aceasta meserie va rog ... (vezi toată discuția)
Grupa Mituletu Lavinia Mituletu Lavinia Un telegrafist care a lucrat in telegraful central al postei beneficiaza de grupa? (vezi toată discuția)