S-a suspendat o cauza in temeiul art 413 alin 1 pct-ul 1
Am depus recurs prin care am aratat cu probe ca procesul care a stat la baza suspendarii era solutionat definitiv la data cand s-a solicitat suspendarea.( chiar cu sentinta cu mentiunea definitiva) ridicand exceptia inadmisibilitatii cererii de suspendare pe calea recursului....pt. ca nu am mai avut posibilitatea in cadrul judecatii cererii de suspendare...s-a dat suspendarea pe loc .
Recursul a fost respins ca nefondat :)
Am depus contestatie in anulare si simultan cerere de repunere pe rol adresata instantei care a dat suspendarea.
Intrebarea este daca am intuit bine in legatura cu depunerea cererii de repunere pe rol la instanta care a dat suspendarea....
Sau trebuia formulat un alt recurs,, sau revizuire.... zapaceala mare
Adica, cu proba in mana ma prosteste in fata cam asa ar veni .
Trebuie analizat dosarul în astfel de cazuri.
Deși instanțele pot greși în astfel de cazuri în speța dvs. trebuie să existe o hiba, ceva ce nu ați înțeles din punct de vedere juridic.
Din pct. de vedere juridic art 413 alin 2 (2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă .
Care ar fi interpretarea acestui alineat ? odata ce eu am prezentat hotararea cu mentiunea Definitiva.
Fie vorba aici intre noi pt. ca e un forum doar de discutii ci nu de judecata , cineva ar trebui sa ridice exceptia de neconstitutionalitate a acestui articol facultativ care uneori este un instrument eficace pentru incalcarea drepturilor fundamentale.
Am observat pe site-ul CCR ca cineva a ridicat aceasta exceptie de doua ori pe vechiul cod civil dar fara izbanda . Totusi cred ca ar trebui sa se umble putin la conditiile de admisibilitate in sensul mentionarii exprese a denumirii actelor ce fac dovada existentei unei cauze separate...(certificatul emis de grefa instantei) . In cauza mea s-a dispus suspendarea in baza supozitiilor partii potrivnice .
Dacă ați prezentat hotărârea definitivă și legalizată nu vad cum puteau sa greșească instanțele.
Se intampla foarte rar sa greșească două instanțe în astfel de cazuri si eu cred ca este ceva care va scăpa pe parte juridică.
Inceecati sa apelați la avocat ca sa lămurească enigma.
Am avocat dar la termenul cu suspendarea a lipsit nemotivat.
Poate ,daca era prezent solicita asa cum ar fi firesc un termen scurt de maxim 5 zile pentru a prezenta hotararea definitiva....nici nu se ajungea la recurs.
Cererea de repunere pe rol este corect formulata, contestatia in anulare nu, cu siguranta se va respinge.
Prin urmare va sfatuiesc sa faceti o cerere de renuntare la judecata contestatiei in anulare.
Atasati cererii de repunere pe rol si copie dupa hotararea definitiva, pentru ca exista un principiu un drept care spune ca orice cerere sau sustinere facuta in fata unei instante trebuie dovedita.
Daca avocatul nu a fost prezent la termenul cand s-a discutat cererea de suspendare si nu a depus la dosar hotararea in cauza, nu aveti de ce sa va suparati pe instanta, a procedat corect, nu putea da alta solutie, dvs. ati fost in culpa.
Referitor la faptul ca ati depus si contestatia in anulare, intr-un proces pentru a avea castig de cauza nu trebuie sa formulati cereri care nu sunt intemeiate, pentru ca instanta le va respinge si puteti fi obligat si la plata unor cheltuieli de judecata.
Repunere pe rol
ADIJ
Se poate repune pe rol o cauza solutionata printr-o hotarare irevocabila care a fost ulterior atacata cu contestatie in anulare admisa, caz in care hotararea ... (vezi toată discuția)