avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Buna ziua,locuesc intr-un apartament cu 4 camere eu si cu doi copii,sotia a decedat ,apartamentul este pe numele meu si al sotiei,,pot sa vand apartamentul fara succesiune facuta,?copi sunt deacord,,Astept raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:54, 1 Mai 2019
Nu, nu puteti. dezbateti succesiunea, apoi, vindeti impreuna casa.
Dupa dezbaterea succesiunii poate sa aiba loc vanzarea bunului imobil.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns,as mai avea o intrebare,,Daca facem succesiunea ,dupa aceia eu pot sa cedez partea mea de mostenire la o persoana care sa ma intretina la batranete,stiti fara sa se vanda apartamentul,caci copii nu sunt deacord sa vindem,,si atunci când vor sa vanda sasi ia fiecare partea ?Astept raspuns,va multumesc

gi-jane2 a scris:

Nu, nu puteti. dezbateti succesiunea, apoi, vindeti impreuna casa.

pot sa vand apartamentul fara succesiune facuta,? copi sunt deacord,

stiti fara sa se vanda apartamentul,caci copii nu sunt deacord sa vindem,

nu am inteles-o pe asta.. sunt de acord, sau nu sunt de acord cu vanzarea casei ?

duoa ce dezbateti succesiunea si se emit certificate de mostenitor, dvs veti avea o cota de peste 1/2 din casa, mai precis ca si procent 62%,, corect, 5/8.
Puteti sa va vindeti cota sau sa semnati contract de intretinere pt cota dvs cu cine doriti, insa putin probabil sa gasiti pe cineva cu care sa semnati contract de intretinere doar pt o cota din casa ca apoi sa ramana sa se judece cu copiii pt iesirea din indiviziune, dar incercati.
de ce vreti sa semnati un contract de intretinere cu cineva strain, copiii nu va ingrijesc ? II puteti da in judecata sa va intretina daca pensia nu va ajunge sa platiti pe cineva sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este nevoie de succesiune ? kyky_micky kyky_micky Buna ziua, In actul de vanzare-cumparare prin care am dobandit apartamentul apare decat numele meu, dar se specifica faptul ca eram casatorita cu sotul meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte Elyana5 Elyana5 Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla ... (vezi toată discuția)
Succesiune avram.mariana@yahoo.com avram.mariana@yahoo.com Tatal meu a murit in 2017 si vrem sa vindem apartamentul. Apartamentul era pe numele lui si al mamei. Trebuie sa fac succesiunea? Cum este mai bine sa ... (vezi toată discuția)