avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare testament

Prin testament am lasat sotiei actuale toate bunurile. Poate fi atacat? Mentionez ca nu traieste decat o ruda de gradul 2 (frate) si gradul 3 (2 nepoti de frate). De remarcat ca mai traieste o cumnata si 2 nepoti, dupa prima casatorie, iar in urma sotiei decedate am facut succesiunea, devenind unic proprietar. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Haimi , utilizator 21:47, 1 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Cum nu aveti mostenitori rezervatari, adica parinti in viata sau copii, nu are cine si de ce sa atace testamentul, sotia ramane unicul mostenitor cf testamentului.
Testametul insa, trebuie sa fie facut ok, la notar sa fiti sugur ca indeplineste toate conditiile de fond si forma pt a fi valabil, altfel, daca e nul, sotia va primi doar 1/2 din mostenirea dvs in concurs cu fratele si nepotii de frate ( daca e vb de alt frate).
Vor fi probleme daca cumva aveti probleme de sanatate mintala, exista suspiciuni ca discernamantul e alterat- asta ar fi un motiv de a ataca testamentul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Testament sau acte vanzare cumparare ditualina ditualina sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei sotia are si o fiica dinaintea casatorie care ... (vezi toată discuția)