avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Instanta admite actiunea de divort a reclamantului iar cu privire la obligatia de intretinere a copilului minor dispune obligarea reclamantului la plata pensiei incepand cu data introducerii actiunii.
In situatia in care reclamantul a oferit intretinere minorului echivalenta cu cota de 1/4 din venitul sau incepand cu data introducerii actiunii cum ar putea sa schimbe hotararea in sensul ca pensia de intretinere sa se plateasca de la data pronuntarii hotararii ( reclamantul nu a solicitat acest aspect in cursul procesului) ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:06, 3 Mai 2019
Cum a plătit, prin virarea în cont bancar sau prin mandat poștal`? Dacă are păstrate chitanțele, nu trebuie să-și facă griji, pentru ca oricum el a respectat deja decizia instanței.

Dacă nu a pătrat dovezile să poată proba, va fi obligat să mai plătească odată.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Dapix, utilizator
Nu are decat sa atace hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
"etapele" platii pensiei de intretinere ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt \"etapele de parcurs\" in vederea platii pensiei de intretinere? Astfel la finalizarea procesului de divort s- a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nixnix nixnix Solutie: Admite acţiunea . Desface căsătoria încheiată, între părţi şi înregistrată în registrul stării civile al Municipiului Craiova , ... (vezi toată discuția)