avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate duplicat - riscuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate duplicat - riscuri?

Buna ziua,

Urmeaza sa cumpar un apartament construit in 1980 de la primul (si unicul) proprietar. Proprietarul a achizionat imobilul de la ICVL Bucuresti.

Ideea este ca proprietarul nu mai are actul de proprietate in orginal (l-a pierdut). De mentionat, ca in Ianuarie 2019 cand a facut cadastrul avea actul proprietate in orginal. Acum a depus actele pentru emiterea unui duplicat.

Intrebarea mea este, ce riscuri sunt achizionand imobilul cu act proprietate duplicat? La ce ar trebui sa fim atenti?

Multumesc.
Nu e niciun risc, ca idee, acum si de la notar va da doar un duplicat.
Are omul cadastru e in cartea funciara proprietar..
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Nici un risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea de inscriere a dreptului de proprietate miruna 2009 miruna 2009 Daca poate si stie cineva sa ma ajute si pe mine,va rog. Sa va spun care este problema: eu doresc sa iau un credit pentru un apartament si problema este ca ... (vezi toată discuția)
Cum scot un duplicat de pe actul de proprietate pierdut? Mihaita Elena Mihaita Elena Locuinta a fost cumparata prin I.C.V.L centrul 6 in 1978 si a fost data in folosinta in 12.04.1979. Precizez ca locuintei nu i s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune.buna ziua! vă rog să mă ajutați în următoarea situație,am ... Crina_Coman Crina_Coman Buna ziua! Vă rog să mă ajutați în următoarea situație,am pierdut titlul de proprietate al casei in care locuiesc, casa e construită de bunicul meu în ... (vezi toată discuția)