avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract vanzare-cumparare apartament

Vreau sa cumpar astazi un apartament intr-un imobil care va fi finalizat in Dec.2019.
1/Cum ma asigur ca acel apartament n-a mai fost vandut sau nu va fi vandut altei persoane?
2/Pot sa cer vanzatorului o scisoare de garantie bancara pt.suma pe care i-o dau la semnarea contractului?
Multumesc.
Ion Soare.
Sigur va fi finalizat in Decembrie 2019...?!?
Dvs., ca si cumparator, puteti cere orice, ideea e ca mai trebuie sa accepte si vanzatorul... ( va poate promite si accepta multe pentru a va lua banii...ideea e ca ce ofera la sfarsit...ceea ce v-ati inteles sau v.a trebui sa apelati la instanta pe a recupera cele promise...).
Eu unul nu as cumpara un apartament in stadiul acesta sau, daca l-as cumpara, as plati maxim jumatate inainte si jumatate cand primesc ce am cerut...
Aveti grija la clauzele din contract, termen de livrare, penalitati pentru nerespectarea termenului, cine face racordarea la utilitatii si, cel mai important, cum va arata apartamentul la sfarsit ( calitatea materialelor folosite, a amenajati, "detaliile" etc.), etc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua,

In primul rand solicitati extras CF pentru imobil, apartamentul nu va aparea, din cate stiu eu, dar macar vedeti imobilul in integralitate daca este in regula. Pentru apartamente se deschide cartea individuala de CF dupa finalizarea constructiei.

Ulterior incheiati un antecontract cu clauze solide. Clauza penala, arvuna ..., si nu platiti un avans mare!

Scrisoare de garantie bancara se poate solicita, dar nu va da nimeni asa ceva.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imobiliar cu termen depasit Natalia100 Natalia100 Am încheiat o promisiune de cumpărare a unui apartament într-un imobil în construcție al carei termen de finalizare a fost 1 august si pentru care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor ... GAlina2022 GAlina2022 Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor pentru casa si teren si el a mai facut la cateva luni distanta acelasi antecontract pentru ... (vezi toată discuția)
Rezolutionare antecontract v-c imobil emmaolaru emmaolaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pentru vanzarea unui apartament, insa intre timp am gasit un cumparator care ofera un pret mai bun. In antecontract ... (vezi toată discuția)