avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția m-a anunțat că vrea să divorțăm. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția m-a anunțat că vrea să divorțăm. Ce drepturi am și cine o să aibă custodia copilului?

Buna ziua! Ma numesc Alexandru si vreau sa spun ca sunt casatorit de 5 ani de zile si am un baietel de 3 ani. Acun cateva zile am aflat de la sotie ca vrea sa divortam. As vrea sa stiu ce este de facut, ce drepturi am sa am si cine o sa aibe custodia. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Amiabil inseamna ca va înțelegeți pe tot.
Dacă nu va înțelegeți va judecati.
Custodia se obtine prin înțelegere ori prin judecată.
Trebuie să fiți de acord împreună asupra tuturor aspectelor daca divorțati amiabil, în cazul in care si dvs va doriti divortul: exercitarea in comun sau in mod exclusiv a autorității părintești asupra copilului, programul de vizita, cuantumul pensiei de întreținere și modalitatea de plata( numerar sau in natura) etc. Dacă nu doriți să divorțati iar soția nu are motive temeinice pentru desfacerea căsătoriei, puteti sa cereți inclusiv respingerea cererii de divorț. Trebuie aflat în amănunt situația dvs ca sa va dam sfaturi care să vă ajute efectiv. Luati legatura cu un avocat(recomandat sau de pe forum) pentru o consultanță juridică și aflati la obiect toate pârghiile pe care le aveti la indemana pentru acest proces sau pentru evitarea lui.
@CLAUDIU LASCOSCHI
Asta vrea si ea dar eu nu sunt de acord pentru ca in a spune unei persoane ca nu o mai iubesti nu este un motiv de divort. Este altceva la mijloc.

@Cabinet Avocat
Ea a spus ca nu mai iubeste si atat. Eu am plecat la munca la Bucuresti la insistenta ei deci eu nu vreau sa divortam pentru ca nu am un motiv.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Ca nu va mai iubeste, mi se pare un motiv destul de serios, de amele parti, ar trebui sa fie.
Ambii veti exercita autoritatea parinteasca, cel mai probabil, va locui cu mama si dvs veti plati pensie, veti avea dreptul de relatii cu copilul.
ar trebui sa stati mai mult de vb sa vedeti daca mai puteti continua.
În fața justiției faptul că ea declara ca nu il mai iubeste nu constituie un motiv de divorț.
Ca vrea sa divorteze...este altceva dar legea nu consideră că fiind motive temeinice faptul ca nu il iubeste daca el nu este de vina.Dacă este el de vina atunci ar avea ea motiv...
Ea poate avea un divorț teribil de complicat si nu ar fi exclus deloc sa ii fie respins.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Dreptul la copil in caz de divort alexmarinescu120 alexmarinescu120 Buna ziua, ma numesc alex si am o grava problema:sotia na insala de 1 an, am aflat acun o luna am discutat cu ea si a spus ca o sa puna capat aventurii.Dar nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori maria777 maria777 Va rog sa imi spuneti cum se poate desface o casatorie cu 2 copii minori? Motivul invocat de mine, ca sotie, este lipsa respectului din partea sotului, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ValentinBunea22 ValentinBunea22 Ce procedura de divort as putea sa folosesc pentru a divorta de sotie cu care nu ma mai inteleg si ne certam din orice? Avem o fetita impreuna de 1 an si ... (vezi toată discuția)