As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez atunci cand doresc sa initiez o actiune in instanta impotriva unor persoane fizice pe baza Codului Civil si care sunt documentele pe care trebuie sa le completez/furnizez.
1. Intocmiti si depuneti la instanta competenta atat material cat si teritorial, o cerere de chemare in judecata.
2. Formulati-va apararile sustinandu-va de probe calre si utile(inscrisuri, acte, documente, martori, interogatoriu, expertize, etc.)
3. Aeplati la un avocat pentru a va atinge scopul urmarit si pentru a avea cat de cat sanse in a realiza cu succes ceea ce am spus la pct 1 si 2.
In primul rand trebuie sa faceti cererea de chemare in judecata in care trebuie sa expuneti : motivul , articolele de lege pe care va intemeiati actiunea , calitatea dvs , in ce a constat fapta si care este prejudiciul.
La cererea de chemare in judecata trebuie sa atasati copie dupa actul dvs de identitate si dupa toate documentele care vin in sprijinul afirmatiilor dvs si care dovedesc prejudiciul cauzat de parat.
Exista pe internet diferite modele de cereri de chemare in judecata!
Buna ziua !
In principiu orice actiune in instanta implica introducerea unei cereri de chemare in judecata, in care pe langa datele de identificare ale dumneavoastra si ale paratului, trebuie sa faceti motivarea in fapt si in drept , sa precizati probele pe care le aduceti si pretentiile. Asta de principiu, pentru ca sub aspect concret, depinde pentru ce anume chemati pe cineva in judecata.
In orice caz, un avocat este in masura sa va asigure tot suportul necesar.
Cu stima !
Daca domiciliul meu din actul de identitate este Brasov, al celor pe care doresc sa-i actionez in judecata este Bucuresti, iar evenimentele s-au petrecut in Bucuresti, unde trebuie sa intentez actiunea?
Datele de identificare ale paratilor inseamna nume si adresa sau este nevoie si de CNP?
buna ziua .
in functie de obiectul cererii de chemare in judecata, se stabileste si instanta competenta teritorial a judeca cauza.
date de identificare : datele din CI ale partilor.
Competenta teritoriala
doru6
Conform NCPC daca paratul locuieste in strainatate si nu are resedinta in tara, unde se introduce cererea de chemare in judecata?
Conform vechiul cod art. 6 ... (vezi toată discuția)