avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare proces verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare proces verbal

Pot anula un proces verbal semnat pentru o contraventie rutiera, care sunt costurile de judecata, pot sa contest pv in orasul meu chiar daca a fost intocmit in alta localitate? Care sunt sansele sa obtin anularea? Si care sunt motivele pe care le pot invoca in vederea anularii?
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Lucretia9, utilizator
Buna ziua,
Contestarea procesului-verbal de contraventie rutiera se contesta la judecatoria in circumscriptia careia s-a constatat contraventia.
Motivele de anulare pot fi de temeinicie si legalitate.
Trebuie sa analizati procesul-verbal in raport cu fapta si cu legea aplicabila pentru care ati primit contraventia: Codul rutier (oug si regulamentul de aplicare) precum si in raport de prevederile ordonantei nr.2/2001 (actualizata) privind regimul juridic al contraventiilor.
In functie de motivele invocate se pot analiza existenta sanselor de anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare. Emanuela3 Emanuela3 Buna ziua am luat si eu azi o amenda de la rutiera ,pentru parcare nerugulamentara mai exact pe trotuar, cu toate ca eu lasasem mai bine de 2m distanta pentru ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de contraventie mai poate fi atacat daca a fost semnat? ot20mat ot20mat procesul verbal de contraventie mai poate fi atacat daca a fost semnat? ce sanse sunt in cazul in care [b]agentul constatator a descris o contraventie[/b], ... (vezi toată discuția)
Depășire ilegală Serbanrazvan1976 Serbanrazvan1976 Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele ... (vezi toată discuția)