avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare.

Buna ziua am luat si eu azi o amenda de la rutiera ,pentru parcare nerugulamentara mai exact pe trotuar, cu toate ca eu lasasem mai bine de 2m distanta pentru pietoni si alti participanti fiind acolo si doar pe mine sanctionadu-ma( asta fiind mai putin important) , intrebarea mea care este din ce am vazut pe procesul verbal eu am fost sanctionat pe oug 195 art. 101/1/16 si de ce am cautat si eu art 101/1 nu are nici-o treaba cu parcarea, eu am fost sactionat cu 870 de lei, as vrea sa stiu si eu daca am fost sactionat pe lege gresita, si daca da, daca voi face contestatie daca se va auto-anulat PV ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat 13:11, 15 Iunie 2020
Da, articolul e greșit, nu legea. Puteți cere anularea PV de contravenție, depunând o plângere contravențională la judecătoria indicată în procesul verbal.
Ca motiv al anularii invocați încălcarea art. 16 alin. 1 din OG2 /2001. Și arătați ca articolul trecut în procesul verbal nu are nici o legătură cu descrierea faptei trecuta în document.

[ link extern ]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Formulați plângerea contravențională în termen de 15 zile de la data la care v-a fost comunicat procesul verbal.
De asemenea, verificați și motivele de legalitate și cele de temeinicie ale procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare parcare neregulamentara kukac kukac Buna ziua! O singura intrebare as avea si am nevoie de un raspuns destul de urgent. Am fost amendat pt parcare pe trotuar, desi nu erau semne de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit ank08 ank08 azi dimineata mi-au ridicat masina din zona romana, dupa un lung drum de la un parc de masini la altul am aflat ca este in parcul auto au sectorului 1 - Aleea ... (vezi toată discuția)