avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt, tentativă de omor.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt, tentativă de omor.

O persoană agresata acum 2 ani, se cunosc agresorii axista declaratii dar dosarul este tot la poliția din localitate. După cat timp se trimite dosarul mai departe?
Acest aspect depinde exclusiv de procurorul de caz, nu există o durată stabilită de lege.
Dar dacă a trecut peste 1 an de la data începerii urmăririi penale puteţi formula contestaţie privind durata procesului penal la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa competentă să judece cauza în prima instanţă, iar judecătorul va stabili un termen până la care procurorul să finalizeze dosarul.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Multumesc pentru raspuns! In cazul nostru, dosarul nu are un nr. de înregistrare, poliția si agresorii, ca sunt mai multi ( cunostinte, grade de rudenie ale d-nilor politisti, cu antecedente penale,) trag de timp in vederea unei împăcări. Ce putem face? De la poliție n- i sa spus ca abia după 2 ani trimite dosarul mai departe si vom primi si un nr. de dosar. Mentionez: s- a facut un certificat medico legal ,( nu l-am ridicat personal au spus ca- l trimite aa poliție, nu știm dacă există la dosar ) plus îngrijiri medicale si concediu medical pentru 6 luni. Multumesc anticipat!
Va asigur eu ca exista un nr. unic de dosar, doar ca nu vi l-au adus la cunoştinţă. Dacă îincadrarea este de tentativă la omor nu este posibilă împăcarea. Certificatul medical se trimite la un dosar care are număr. Faceţi o cerere direct la parchetul competent în acest sens şi vă vor îndruma, dacă sunt amabili.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Mergeti la parchetul competent si formulati o cerere de consultare a dosarului pentru a vedea exact ce probe s-au administrat pana in prezent.
Ati avut martori ? au fost audiati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru parasirea locului accidentului davidioandaniel davidioandaniel buna ziua , am si eu o intrebare . in 05.03.2018 am atins un vecin cu oglinda masini in cot si a cazut in fund . intrebandul daca are nevoie de asistenta ... (vezi toată discuția)
Depunere probe parchet Diamandi Diamandi La politie am depus niste probe, dar as vrea sa ajunga aceste probe si la procuror, sa le depun eu la Parchet. Cum trebuie sa procedez? Multumesc. (vezi toată discuția)
Lipsa raspuns consultare dosar IonB IonB Buna ziua, De peste 3 luni de zile fac solicitari (personal la Parchet si pe mailul Parchetului) pentru comunicarea stadiului cercetarilor in cadrul unui ... (vezi toată discuția)