avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cununie civila
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cununie civila

Bună ziua,am o nelămurire.Am 6 ani cu prietenul meu,ne gândim pe viitor sa facem un copil,dar nu suntem căsătoriți.Nu suntem nici pro dar nici contra căsătoriei.Eu am buletinul in București,el în Orșova.Si stăm cu chirie in Timișoara,dar fără contract că nu dorește proprietara, oricât am insista pe acest subiect.Am citit acum un articol in care scria că dacă părinții nu sunt căsătoriți se face anchetă socială.Imi poate lua copilul ținând cont că am și chirie de plată?Îmi poate refuza dreptul la indemnizație pentru că stau cu chirie fara acte? Stăm într-un apartament cu 3 camere 2 persoane.Daca fac doar cununia civila, buletinul va fi pe Orșova tot nu va fi pe Timișoara.Unde ar trebui sa nasc daca nu fac cununia?In București sau pot și în Timișoara fiind angajată și plătesc lunar Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 5 Mai 2019
Buna ziua,
mesajul Dvs. nu este foarte clar: vorbiți despre un copil viitor si eventual pe care vă este teamă sa vi-l ia cine?
Ancheta socială se face in cadrul unui proces cu privire la minor.
Iar faptul de a locui intr-un imobil inchiriat (cu sau fara contract) si/sau ca aveti chirie de platit, nu da nimanui drepul sa va ia copilul
In articol scria că dacă părinții nu sunt căsătoriți se face anchetă de către DGASPC.imi poate refuza dreptul la indemnizație daca nu am forme legale.
În cazul în care părinții nu sunt căsatoriți, iar indemnizația de creștere a copilului este solicitată de către tatăl copilului, dosarul trebuie să conțină și un referat de anchetă socială. Ancheta socială se efectuează de către autoritatea tutelară, la solicitarea titularului dosarului privind indemnizația de creșterea copilului, printr-o cerere scrisă (la care se anexează actele de identitate ale părinților copilului -copie xerox- și certificatul de naștere al copilului-copie xerox-) și înregistrată la instituția noastră.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anchetă socială indemnizație părinți necăsătoriți Ramasma Ramasma Bună ziua, urmează să nasc în aproximativ o lună și va trebui apoi să depun dosarul pentru indemnizația de creștere copil. Eu și tatăl (va ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala indemnizatie crestere copil. daca tatal recunoaste ... Criscris10 Criscris10 Ancheta sociala indemnizatie crestere copil. Daca tatal recunoaste copilul, parintii bebelusului fiind necasatoriti cu domiciliu in localitati diferite, dar ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala si indemnizatie crestere copil nicolaemaria nicolaemaria Buna ziua, Acest mesaj este urgent si multumesc anticipat pentru raspuns. Sora mea este necesatorita, are o fetita de 4 luni si incearca de 2 luni sa isi ... (vezi toată discuția)