avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare mostenitori dintr-un titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare mostenitori dintr-un titlu de proprietate

Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie: Pe un titlu de proprietate sunt trecuti ca mostenitori doi frati, respectiv cei doi copii al fratelui (al treilea) decedat in 1980.Cererea de retrocedare a fost intocmita de unul dintre frati in viata in 1991 . Intre timp s-a aflat ca dupa defunctul, a caror mostenitori dupa titlu sunt cei doi frati + copiii fratelui defunct, a fost dezbatut succesiunea in 1970 obtinand un certificat mostenitor valabil in toate regula, prin care singurul mostenitor a ramas fratele decedat in 1980, ceilalti renuntand la succesiune.
Va rog sa=mi spuneti cine sunt mostenitorii legali al defunctului in acest caz? Si cum se procedeaza ca sa fie modificat titlul de proprietate , in sensul sa fie trecuti mostenitorii legali?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 02:38, 8 Mai 2019
Buna seara,
Mergeti la un notar si dezbateti suplimentul de mostenire.
Titlul nu se modifica ci se emit certificate de mostenitor pentru fiecare.
Va rog sa-mi spuneti in acest caz nu ajuta cu nimic certificatul mostenitor, prin care se renunta la mostenire conf art 669 din v c civ?
Adunati toate actele de stare civila ,certificate de nastera, de casatorie (daca e cazul) de deces, ceritficatul de mostenitor valabil in toata regula, apoi cu toate acestea va adresati unui notar desoinic, iar acesta o sa va lamureasca in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - titlu de proprietate aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unor acte care implica a fi sau a nu fi mostenitorul unor bunuri imobile mentionate intr-un Titlu de ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea pe un titlu de proprietate nyusziful nyusziful Buna ziua. Avem un titlu de proprietate, care este pe numele tatalui, emis ca urmare a cererii unuia dintre copii, tatal fiind defunct. Titlul a fost emis in ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)