avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face succesiunea pe un titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face succesiunea pe un titlu de proprietate

Buna ziua.
Avem un titlu de proprietate, care este pe numele tatalui, emis ca urmare a cererii unuia dintre copii, tatal fiind defunct.
Titlul a fost emis in anul 1998, iar la rubrica mostenitori apare doar unul din frati - cel care a facut (pe ascuns) cererea.
Suiccesiune dupa tatal defunct (din 1980), nu s-a facut niciodata.
Daca al doilea frate, cel ce nu apare pe TP, deschide actiune judecatoreasca de dezbatere a succesiunii dupa tatal defunct, acest titlu se va imparti intre frati, sau ceea ce este trecut pe titlu revine automat fratelui care a facut cererea?
Din disp.legii 18 nu imi prea dau seama...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 20:49, 22 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Se imparte si terenul de pe titlu.
Daca nu va intelegeti civilizat la notar atunci mergeti in instanta.
Vă mulțumesc foarte mult! Nu știam dacă - având în vedere că fratele singur a făcut cererea de reconstituire, ii revine tot lui. In lege am găsit că se reconstituie dreptul celor care au făcut cererea respectiva, iar daca fostul proprietar este decedat, pe numele moștenitorilor persoane îndreptățite, care fac cererea, și că ceilalți moștenitori, nu mai pot avea drepturi pentru terenurile din titlu, persoane îndreptățite fiind doar cei trecuți în titlu, și nu moștenitori in sensul legii civile.
Deci se poate partaja și titlul să înțeleg?

Încă o dată, va foarte mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lu_ankka lu_ankka Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Strabunicul meu a avut 4 ha de pamant. A avut 4 copii. Pe titlul de proprietate apaare el alturi de unul din copiii sai. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Succesiune/iesire din indiviziune pisica1 pisica1 Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie. Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de ... (vezi toată discuția)