avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casnicie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casnicie

Daca sotia a plecat de acasa o pot "forta" legal sa ma accepte unde locuieste acum? Mentionez ca nu a fost si nu e vorba de cearta sau violenta domestica, pur si simplu a plecat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:59, 6 Mai 2019
Aveti unde locui ? Aveti casa, masa, apt de munca sunteti ? Atunci, nu.
Nu o puteti forta sa va accepte si nici sa se intoarca acasa.
Motivele pt care aplecat, le stiti si dvs.
Daca sotia a plecat de acasa, probabil ca urmeaza sa intenteze si divort fata de dvs. Nu o puteti forta sub nicio forma sa locuiasca cu dvs daca nu isi mai doreste acest lucru. Eventual, daca formuleaza divort iar dvs stiti ca nu are motive intemeiate pentru acesta, va puteti apara in cadrul procesului pentru a solicita respingerea actiunii, insa o sa fie un proces dificil.
Luati legatura cu un avocat(recomandat sau de pe forum) pentru a-i expune situatia completa si a vedea ce posibilitati aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe motivul pararsire de domiciliu, se poate face recurs? lucianlucian lucianlucian Buna ziua Sotia a parasit domiciliul cu bebele iar eu am asteptat-o acasa 1 luna. Mi se pare ca isi bate joc de mine; eu voi intenta divortul, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Aducerea familiei inapoi din spania cristak1 cristak1 Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt cond de admisibilitate a actiunii in evacuare a sotului, atat timp cat sotia a plecat o vreme de acsa, in 6 octombrie au a 2 ... (vezi toată discuția)