avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda garda financiara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda garda financiara

Buna ziua . Sotia mea a fost sanctionata de GF pentru fapul ca nu a depus la Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului a situatiei creditelor si debitelor nerambursate si mai vechi de 30 zile
conform OUG 77/1999r (art.5, alin 2,lit.b).Studiind legile la care fac referire cei doi lucratori am constatat ca pentru a face raportarea la I.M.I trebuie sa ai facturi restante de mai mult de 30 zile si valoare mai mare de 10.000 lei per fiecare factura restanta, ori societatea sotiei are datorii dar nici una nu se ridica la suma de 10.000 lei/factura.
Totodata conform art.5 anexa 1 din Hotararea de Guvern nr.685/1999, care instituie normele metodologice de raportare a datoriilor catre I.M.I. , “persoanele juridice, care nu inregistreaza datorii sau creante mai vechi de 30 zile si care nu au o valoare mai mare de 10.000 lei/factura nu sunt obligate sa transmita informatiile”
Dati-mi si mie idei sa pot contesta Contraventia si inca ceva OUG 77/99r nu este completata cu Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor adica in termen de 48 ore poate sa achite jumatate din minim?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eddie2002 , utilizator 18:01, 24 Noiembrie 2009
Articolele legistlative expuse de d-voastra sunt corecte , contestati forma actului si viciile de procedura in conformitate cu Codul de procedura fiscala si aveti sanse mari de castig in instanta, pe viitor achizitionati procese verbale de compensare si completati formularele cat mai rapid pentru a evita astfel de neplaceri .
Cel mai in masura a va ajuta pentru contestatie este un expert contabil, consultant sau avocat care citeste efectiv actul . Ca sfat in timpul controalelor efectuate de organele fiscale angajati si un profesionist contabil din judetul d-voastra sigur va reusii a va ajuta , altfel ajungeti intr-o astfel de situatie pentru care platiti mai mult si financiar si nervos .
D-vs ce ma sfatuiti sa achizitionez "procese verbale de compensare si sa completez formularele cat mai rapid pentru a evita astfel de neplaceri" chiar daca societatea nu are debite sau credite mai mari de 10 000 lei/factura si mai vechi de 30 zile?
Spuneti sa angajez un expert contabil pe timpul controalelor si va dau dreptate dar "acesti lucratorii" indiferent cu cine te duci se uita cum deschizi usa cu mana sau cu capul si abia atunci expertul poate sa te ajute. Ori pentru acestia nu exista sa fii in regula ori cat te-ai stradui .
Cu fiecare sfat pe care-l veti primii veti fi mai in legalitate; ca vor scormonii pana ce vor gasii ceva este altceva; nimeni si nimic pe lumea asta nu e perfect . La noi in unitate se practica aceasta procedura si totul e corect si legal .
Eu am spus ca daca aveti alaturi un profesionist bun sa faca fata presiunilor la care e supus contribuabilul prin cunostintele pe care le detine si ei vor discuta altfel .
Va multumesc anticipat!
Sper ca si ei pot accepta ca poate fi "mancat si lupul de oaie".
Sfatul meu este sa faceti contestatie fiindca sanctiunea contraventionala nu a fost aplicata corect! Nu conteaza cine este lupul sau oaia, si ei sunt oameni , deci sunt supusi greselii!B-)

Alte discuții în legătură

Compensari tasia tasia Va rog sa-mi spuneti procedura prin care se pot face compensari intre doua firme, daca suma de compensat este mai mare de 10000 lei si depaseste 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Facturi > 10.000 lei-ordin compensare ContSters86219 ContSters86219 problema mea este: -in aprilie 2011 primesc factura de pesticide in valoare de 20.000 lei cu scadenta la 15 dec 2011. -in 14 sept.2011 emit factura de grau ... (vezi toată discuția)
Semnatura bilant ContSters166822 ContSters166822 La rubrica de semnaturi bilant: ''alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie''- ce inseamna conform legii 82/1991- Legea contabilitatii (vezi toată discuția)