Buna ziua. Tatal meu vrea sa faca un testament prin care toate proprietatile lui ii sunt lasate copilului meu, minor ( 2 ani).
Este posibil asa ceva, cum se procedeaza in cazul acesta? Noi, parintii, ii administram bunurile pana face el 18 ani?
In ideea in care tatal meu mai are o fiica din alta casatorie pe care vrea sa o scoata din drepturi, ea poate face apel, poate contesta acest testament?
Buna ziua,
Da poate lasa prin testament COTITATEA DISPONIBILA.
Da, daca va deveni proprietar, dumneavoastra, ca parinti, veti administra bunurile pana la majorat.
In ideea in care tatal meu mai are o fiica din alta casatorie pe care vrea sa o scoata din drepturi, ea poate face apel, poate contesta acest testament?
Buna ziua,
Repet, tatal poate lasa DOAR COTITATEA DISPONIBILA adica 1/2 din ce are.
Restul se imparte intre mostenitorii rezervatari in cotele legale diminuate la jumatate.
Nu poate sa ,,scoata" de la mostenire cealalta fiica.
Si daca incearca aceasta va putea ataca certificatul de mostenitor si testamentul in instanta.
Oricum nu-i incheie niciun notar un testament ilegal.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti ce bunuri sa ii administrati, pentru ca:
1. Pana la deces, tatal ramane proprietarul, nu minorul.
2. Dupa deces va trebui sa dezbateti succesiunea, pentru ca testamentul nu este act de proprietate.
Ideea e ca fiica este mostenitor rezervatar, calitate in care poate solicita reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei succesorale