avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina

Am lucrat la o firmă aproximativ 2 ani.Firma s-a vândut si a fost preluată cu tot cu angajați de o altă firmă.Eu in acest moment sunt însărcinată în 31 săptămâni,firma veche a fost înștiințata de sarcina urmează ca si firma noua sa fie înștiințata cu toate că fata de la hr mi-a zis ca nu-i nevoie dar pt linistea mea o înștiintez.Din 30 aprilie ne-au preluat si contractul se va face pana la 1 august,contract pe care încă nu l-am semnat,pt ca au fost multe zile libere,deși dânșii au spus că au transmis mai departe contractele la revisal.Data probabilă a nașterii este 8 iulie +- nu stiu sigur.Intrebarile mele sunt...ma afecteaza cu ceva faptul că eu încă nu am semnat contractul pana acum?Sau ma afecteaza cu ceva faptul că,contractul se va semna pe trei luni?Sau trebuie nedeterminat? Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andreea998 , utilizator 11:11, 7 Mai 2019
De ce trebuie sa semnati un nou c.i.m. ?

Nesemnarea c.i.m. inseamna munca la negru , care are foarte multe dezavantaje ...
Trebuie să semnam un nou contract pentru ca ne-am dat demisia de la vechea firma.Acum trebuie să semnam cu noii proprietari pentru ca atunci cand au cumpărat au spus că ia cu tot cu angajați și 3 luni nu se modifica nimic.

Cornel Vasile a scris:

De ce trebuie sa semnati un nou c.i.m. ?

Nesemnarea c.i.m. inseamna munca la negru , care are foarte multe dezavantaje ...

Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
andreea998, utilizator
Atunci puteti semna acest contract pe perioada determinata de trei luni, daca pe perioada nsdeterminata nu este posibil.
Dar, la expirarea acestui contract, angajatorul nu mai este obligat sa.l reinoiasca/prelungeasca, asa ca...fie ca va aflati in concediu de maternitate (pre si poastnatal) fie in Concediu Crestere Copil, CCC, acest contract inceteaza la data stipulata in cuprinsul lui, asa ca... dvs. fie va reangajati la acest loc de munca, fie va cautati altul, la sfarsitul acestor concedii.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
V-au indus in eroare...astfel dupa cele 3 luni puteti ramane fara loc de munca, dar cu posibilitatea de a beneficia de somaj
Cand se termina cele 3 luni eu o sa fiu in postnatal,ce am inteles mai sus ca contractul nu se mai poate prelungichiar dacă sunt in postnatal?

Cornel Vasile a scris:

V-au indus in eroare...astfel dupa cele 3 luni puteti ramane fara loc de munca, dar cu posibilitatea de a beneficia de somaj

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate 126 zile Adriana16.05 Adriana16.05 Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca doresc sa imi schimb locul de munca? Mentionez ca momentan sunt in concediu de maternitate (prenatal). Ce ... (vezi toată discuția)
Codul muncii oanta.diana oanta.diana As vrea sa stiu daca o firma poate concedia o persoana care este angajata cu contract individual de munca pe perioada determinata daca aceasta ramane ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil Andreeea1990 Andreeea1990 Bună ziua, am și eu o intrebare dacă se poate sa ma ajutați. În data de 20.12.2017 m-am angajat la firma am lucrat pana în data de 20.06.2019, în data ... (vezi toată discuția)