avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare locuri vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare locuri vacante

Din punct de vedere legal, se face referire la obligatia unei firme/companii, sa declare la AJOFM posturile vacante. Exista stipulat undeva faptul ca o companie trebuie sa aduca si la cunostinta actualilor angajati locurile de munca vacante (publicare pe intranet, aducere la cunostinta prin alte mijloace)? Intrebarea merge mai mult catre zona - transparenta, egalitate, nediscriminare....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 6 Mai 2019
Nu exista prevazut in legislatie faptul ca o companie trebuie sa aduca si la cunostinta actualilor angajati locurile de munca vacante....insa sunt anumite exceptii :

Codul Muncii
Art. 86.
(1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului
......

Art.107
...
(2) Angajatorul este obligat sa informeze la timp cu privire la aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract individual de munca cu 4 ore se poate transforma ... oanaportar oanaportar Un contract individual de munca cu 4 ore se poate transforma in contract individual de munca cu norma intreaga ? (vezi toată discuția)
Munca part time netudg64 netudg64 O rugaminte pt clarificarea urmatoarei probleme. Am pe fiica mea care e angajata part time la stat [ bugetara ] , de .aprox. 9 [ noua ] luni de zile . Exista ... (vezi toată discuția)
Poate un angajator sa fie constrans sa redea norma intreaga unui angajat ce, in trecut, a cerut sa lucreze cu norma partiala? TeodorG TeodorG Buna ziua Acum aproximativ un an, i-am cerut angajatorului (sefei sucursalei din Ro a multinationalei la care lucrez) sa-mi permita trecerea la regimul de ... (vezi toată discuția)