Bună Seara ! Există o procedură de plată a întreținerii ? dacă am restantă administratorul are dreptul să decidă dacă plătesc din urmă sau luna curentă ?
Eu până în prezent nu am întâlnit o asemenea situație la absolut niciun furnizor din această cauză am pus întreabarea. Dacă rămâi restant , îți plăteşti restanța până ajungi la factura/luna curentă mie aşa mi se pare normal.
Pai chiar asa am spus si noi frate!
Din topicul propus de dumneata, ai fost mirat cand vi s-a propus stingerea datoriilor mai vechin si apoi a celor curente.
Faza este cam asa: ai ramas restant, dumneata trebuie sa achiti debitul mai vechi care poate fi purtator de penalitati, fata de o datorie curenta care daca nu o achiti la timp, poate deveni si ea purtatoare de penalitati, dar cu o valoare mai mica, functie de nr. de zile de intaziere...
Este in avantajul "clientului" sa-si achite debitele (oriunde ar fi acestea) in ordinea vechimii acestora. Inteles?
Eu cred că te frustrezi degeaba, nu am întrebat cum se calculează penalitățile , mai sus am explicat şi mai încerc odata mai explicit : am restanță octombrie 2018 , am fost să plătesc şi mi-a dat chitanță ianuarie februarie 2019 ? Ia zi Tu ți se pare normal?
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu sunt frustrat, da? Asta ai inteles dumneata? Sa stii ca eu nu am probleme dintr-astea, pur si simplu am vrut sa te ajut, atat eu cat si ceilalti colegi de forum
Daca te uiti bine, la fel au inteles si dansii, inclusiv doamna avocat, altfel nu te mai trimitea la articolele di C. civil, da?
In fine, in cazul explicat acum, mergi la presedinte ii comunici cum sta treaba, suma pe care ai achitat-o ultima data sa stinga debitul cel mai vechi (oct. 2018) - nu povesti de-a administratorului. Daca nu merge "pe vorbe", intocmesti toata poveste in scris, o inregistrezi la as. prop. si vezi cum raspund.
Sa fii sanatos!