avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA abonament internet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

abonament internet

Buna ziua,
Va cer ajutor in urmatoarea problema: am primit o factura de la un furnizor din Franta, care imi factureaza lunar, abonament internet, in euro.

Sub total factura, scrie: "TVA payee sur les debits montant TVA a 0.00% sur 150.34 eur" - 150.34 eur fiind valoarea totala a facturii.

Dilema mea este in legatura cu TVA-ul. Colega care inregistreaza factura, a inregistrat taxare inversa. Este corect asa?

Multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:32, 24 Noiembrie 2009
operatiunea este taxabila in romania, iar dvs ati procedat corect inregistrand 4426 = 4427, taxare inversa.
Multumesc.
Initial n-am sesizat dar pe factura sunt si penalitati. In mod normal, penalitatile nu sunt purtatoare de tva, programul de conta insa nu-mi da posibilitatea sa nu fac taxare inversa la o singura pozitie .... Ori la toata valoarea, ori deloc.

Nu e ok sa calculez taxarea inversa si pentru valoarea penalitatilor, nu?
inregistrati factura : ff nr 12341pentru poz cu taxare inversa si ff nr 12342 pentru penalitati ;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata transportator sacko sacko Pe ce cont se trece c/v marfii deterioarate in timpul transportului, ce este facturat de catre casa de expeditii transportatorului. Este vorba de transport ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar mari.a mari.a Un furnizor de piese de schimb din Spania imi factureaza cu tva 20%, daca furnizorul are un cod valid de tva, am voie sa-mi deduc tva-ul? Multumesc, mari.a (vezi toată discuția)
Recunoasterea tva pentru tranzactiile intracomunitare radub2012 radub2012 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire privind recunoasterea si inregistrarea in contabilitate a TVA aferente unei tranzactii ... (vezi toată discuția)