avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ANAF Decizie de impunere anuala 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ANAF Decizie de impunere anuala 2016

Buna ziua...va scriu deoarece trei membri ai familiei mele au primit o decizie de impunere anula cu privire la contributia lunara de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile de la pct I.4 din decizia 52206686/ 2016. Valoarea celor 3 decizii insumeaza 1000 lei; Trebuie sa mentionez ca nici un membru al familiei nu a avut extra venituri in 2016 (un membru al familiei era pensionar in 2016, iar un alt membru lucreaza in strainatate din 2015). Ce este de facut deoarec consideram ca este o nedreptate si nu dorim sa platim.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:03, 7 Mai 2019
as vrea sa mai adaug faptul ca cei de la ANAF au mentionat urmatoarele in deciziile de impunere:
1. bifa venituri din cedarea folosinţei bunurilor
2. bifa ART. 52 Retinerea la sursa a impozitului reprezentand plati anticipate pentru unele venituri din activitati independente litera b,d,e
3.bifa venituri prevazute la capitolul iii al titlului ix2 din codul fiscal

Asa scurt: nu va obliga nimeni sa platii caci fiecare isi decide singur soarta.
Dar daca doriti sa si intelegeti ceea ce reprezinta aceste decizii si sa vedeti ca nimeni nu s-a pus asa din senin asupra dumneavaostra cu aceste decizii, sa va explic mai intai ca trebuie sa analizati fiecare decizie in parte, caci fiecare e pe cate un nume si un cnp, si fiecare trebuie sa plateasca sa nu.
Sunt venituri care impun toate plata si a contributiei la sanatate.
Scrieti ca "nu a avut extra venituri in 2016" dar ceea ce scrieti in completare adica venituri din inchirieri si din alte activitati independente si celelalte, sunt tot venituri char daca sunt mai mici si ati uitat de ele. Cel mai indicat ar fi sa mergeti la ghiseul de la finante sa va lamureasca ei.
Separat, persoana care de ceva ani sta in strainatate, trebuia sa fi depus la plecare fomularul pentru a-si declara noua rezidenta fiscala. Va rog sa cititi si la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata cass chance1 chance1 Buna seara! Sunt o persoană fără venituri de la sfârșitul anului 2014. Azi am primit de la ANAF o decizie de impunere Cass pe anul 2015 in valoare de 358 ... (vezi toată discuția)
Decizii de impunere anuale pentru stabilirea cass pentru cetățean român cu dublă cetățenie, rezident din 2000 în străinătate Alcor_Gea Alcor_Gea Bună ziua. Sunt cetățean cu dublă cetățenie, rezident din 2000 în străinătate, căsătorit cu cetățean străin, în străinătate și am, din 2005 ... (vezi toată discuția)
Cas venituri activitati independente 2016? razvanbetosu razvanbetosu Am primit la finele anului trecut o decizie de impunere (CAS)cu privire la niste venituri din activitati independente din anul 2016 ,venituri pe care le-am ... (vezi toată discuția)