avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am permisul suspendat, fără motiv temeinic, deja de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am permisul suspendat, fără motiv temeinic, deja de cinci ani. Cum să procedez pentru a-l recupera?

Buna ziua. Va rog sfatuiti-ma cum pot recupera permisul suspendat...deja are 5
5ani suspendat fara motiv temeinic! A fost suspendat pe 3luni sa mai adaugat 30zile si perioada a expirat in 23Mai 2015 am fost plecat din tara iar in Dec am condus stiind ca am drept dar permisul inca nu il luasem...era contraventie fapta mea dar in Bucuresti mi sa intogmit dosar penal pt conducere fara permis si sta acel dosar de 3ani acolo fara solutie! Am fost sa recuperez permis si acel dosar apare pe rol....am mai condus de nevoie si mi s-au intogmit alte dosare.....dar permisul meu nu l-am mai primit niciodata de cand mi l-au suspendat desi perioada a trecut din 23Mai 2015!!! Nu am accidente si nici baut nu am fost vreodata doar ca nu am putut dovedi ca mi se incalca drepturile. Cum sa procedez pt a obtine permisul care defapt e retinut ilegal!? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: amariusflorin , utilizator 01:35, 11 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum nu mai e vorba de suspendare, permisul se anuleaza, daca aveti dosar penal si veti fi condamnat.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate inteleg, aveti intocmite mai multe dosare sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 2 c.p.
Cat dureaza cercetarile in dosarele penale, nu mai aveti dreptul sa conduceti autovehicule pe drumurile publice.
Va recomand sa nu mai conduceti fiind in aceasta situatie, deoarece o sa vi se intocmeasca dosar penal de fiecare data cand veti fi depistat.
Daca veti fi trimis in judecata pentru fiecare din dosarele penale intocmite si daca infractiunile sunt concurente, pedepsele se contopesc si riscati sa ajungeti in final sa executati o pedepsa in regim de detentie.
Chiar dacă apreciați ca va fusese reținut pe nedrept, trebuia sa așteptați sa se dea o soluție și sa fie ridicată suspendarea ca sa puteți conduce.
Cum nu ați făcut asta, și ați condus ulterior, fapta reprezintă infracțiunea de conducere cu permisul suspendat (nu contează din ce motive era suspendat, din punct de vedere legal, era suspendat). Cât timp durează procesul penal permisul va este reținut in vederea anulării. El va fi anulat doar dacă sunteți condamnat.
Dacă nu sunteți condamnat și primiți o soluție de amânare a aplicării pedepsei sau de renunțare la aplicarea pedepsei veți primi permisul înapoi.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Eu nu inteleg un lucru. Daca permisul este suspendat pana la data de 5 aprilie, sa zicem si cei de la Politie nu vor sa il returneze detinatorului dupa data respectiva, pur si simplu pentru ca asa au ei chef, sa nu il mai dea inapoi, titularul permisului nu poate face nimic???? Serios? Adica, traim in tara lui Papura Voda unde fiecare face ce vrea??????
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
ramona2018, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mi sa suspendat permisul pentru alcool 0.76 la fiola ... Adrian199211 Adrian199211 Buna ziua mi sa suspendat permisul pentru alcool 0.76 la fiola eu permisul nu lam predat il pot schimba in uk ? Daca da si voi confuce pe teritoriul Romaniei ... (vezi toată discuția)
Pot sa îmi recuperez permisul de conducere ? Claudiu2120 Claudiu2120 Mi-a fost dreptul de a conduce pe o perioada de 30 de zile in urma căruia după ce mi-a expirat dovada de 15 zile eu nu mai aveam dreptul de a conduce dar cu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut ptr thc as vrea sa stiu cum pot recupera permisul ... CCDcatalin CCDcatalin Permis retinut ptr THC As vrea sa stiu cum pot recupera permisul in cazul consumului de THC. Nu am alte antecendente, prima abatere. Multumesc (vezi toată discuția)