avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de handicap.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de handicap.

Care sunt pașii de urmat pentru a beneficia de pensie de handicap? Nu știu răspunsul nici medicul de familie, nici medicul specialist. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:48, 8 Mai 2019
Hotărâți-vă bine ce doriți de fapt să obțineți, pentgru că Nu există pensie de handicap.

Există următoarele beneficii pentru bolnavi, și pentru dizabili:

- pensie de boală pentru cei invalizi;
- indemnizație de handicap pentru cei dizabili;

De asta nici doctorii nu au știut să vă lămurească, pentru că nu ați precizat în clar ce doriți.
daca suferiti de o boala care va da incapacitate temporara/definitiva de munca puteti beneficia de indemnizatie in functie de gradul acordat de comisia de specialitate medicala .

De exemplu: un muncitor care, urmare a unui accident de munca ramane in incapacitate de munca peste 6 luni, va intra intro comisie medicala ce va stabili gradul de incapacitate.

sunt multe exemple... mergeti la aut. nationala pt. persoane cu dizabil. sau la dir. protectia copilului si a pers. cu dizabilitati de la primarie DGASPC (H)
Corect ceea ce spuneti, va multumesc pentru precizari. Este vorba despre indemnizatia de handicap. Medicii cu care am discutat aspectul nu au stiut despre ce este vorba, motivand ca nu au avut pacienti in nicio situatie (pensie de boala sau indemnizatie de handicap) si, de aceea ma interesau pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a ajunge sa beneficiez de indemnizatia de handicap.
Mergeți la DGASPC la Comisia pentru Persoane Adulte cu Handicap, și veți primi toate informațiile necesare. Medicii de familie și specialist trebuie sa vă facă câte un REFERAT medical care se depune la dosar. Apoi trebuie sa mergeți la primărie la Asistență Socială, să faceți o ancheta socială. De la DGASPC veți primi un bilețel cu toți pașii de urmat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa dobandesc incapacitate de munca mai mult de 50%?? aidu aidu Nu ma intereseaza sa primesc indemnizatie de handicapat. Dar cum aplic pentru a dobandi recunoastere a invaliditatii medii dpdv psihic. Am fost traumatizat ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)