avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS , impozit IF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS , impozit IF

1. Suntem doua persoane pe IF . am facut declaratiile unice pentru amandoi pe 2018 si 2019 , au fost validate , au iesit recipisele . Cum platesc impozitul si CASS fara o decizie tri misa online sau tip scrisoare ? Mi sa spus ca , conform declaratiilor de venit estimativ , trebuie sa platesc cate 10% si la impozit si la CASS , dar nu am primit niciun cont . Presupun ca platile se fac pe baza de CNP-uri .
2. Am primit ambii cate o instiintare de plata pe CASS pe 2015 si 2016 . Problema este ca nu am depasit plafonul de 12 x minim pe economie in acei ani . Pe langa sumele aferente pe deciziile de impunere am mai platit atunci sdi alte sume , dar fara sa am o decizie conform careia trebuie sa platesc . Imi vor veni penalitati de plata daca nu platesc in termenul scris ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:27, 7 Mai 2019
Acasa nu mai primiti decizii de impunere pentru 2018 si 2019 si veti plati in baza a ceea ce ati trecut in declaratia unica pentru impozitul pe venit si pentru contributiile sociale direct la ghiseul de la finante cu buletinul fiecaruia.
Pentru anii 2015 si 2016 mergeti la ei la inspectori cu actele doveditoare daca ziceti ca ati mai platit pentru acei ani si explicati.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligații de plata anaf Floridinu Floridinu După ce am primit recipisa și indexul de încărcare cu numărul Declarației unice , ce urmează ??? Ca nu am înțeles clar care este următorul pas in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit 2018 marivan marivan In martie 2018 am încasat contravaloarea pt vânzarea unor acțiuni. In 21.07. 2018, am completat pe site-ul ANAF formularul declarației unice la capitolul ... (vezi toată discuția)
Contributie la cass datorita unui venit din dobanda bancara aby75 aby75 Buna ziua, Nici eu si nici sotia nu realizam nici un fel de venit. Sotia este asigurata CASS (platind lunar contributia) iar eu sunt co-asigurat. In iulie ... (vezi toată discuția)