avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Nascuta in 23 august 1955,vechime 24ani din care 9 ani ,nu stiu grupa,doar ca la un an se adauga 6 luni la pensionare.
Intrebare: cand pot iesi la pensie partial anticipata,sau la cerere,calcul pensie la cerere,cat conteaza incadrarea actuala?
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
nicoleta.ion55@yahoo.co.uk, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , utilizator 12:02, 24 Noiembrie 2009
Avand in vedere data de nastere, va puteti pensiona pentru limita de varsta in august 2015.
Pentru perioada de 9 ani lucrata in conditii de grupa aveti o reducere a varstei de pensionare de minim 1,5 ani conf art.42 din L19/2000. Deci, pe cale de consecinta puteti sa va pensionati pentru limita de varsta la incepand cu februarie 2013.

Avand in vedere ca pana in luna august 2010, nu aveti o vechime in munca de minim 30 ani, nu puteti solicita pensionare anticipata partial.
Am lucrat in Libya cu contract guvernamental 9 ani ,la pensie se adauga 6 luni la fiecare an lucrat.Pierd mult daca vreau pensionare la cerere?Am vechime pe carte de munca in tara 25 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
La ce varsta patasanu patasanu Socrul meu este nascut in 1955 are o vechime in munca de 35 ani din care 15 ani grupa I de munca dar 65% si 20 ani grupa a IIde munca .As dori sa stiu si eu ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? geo56 geo56 Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am lucrat 21 ani si 10 luni in grupa a 2a. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat partial si anticipat. (vezi toată discuția)