avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta de divort definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta de divort definitiva si irevocabila

am avut ultima sentinta la divort in 5 noiembrie judecatoarea a zis ca sa terminat=D>dar acum astept sentinta acasa ,a fost divort de intelegere ,avem un copil tatal a fost de acord sa mi dea pensie alimentara,si ca eu sa cresc fetita ,fetita are 3 ani jumate eu in 15 decembrie as vrea sa plec din tara ..am vre o sansa sa pot scoate copilu din tara fara acordu lui?? ,pt ca el nu este de acord sa scot copilu din tara..maine merg sa mi fac o cerere sa mi elibereze sentinta mai repede am nevoie de ea pt a ami intocmi niste acte ....ce mai trebuie sa fac daca imi elibereaza maine sentinta si cat mai dureaza ???/si daca se va termina sa pot pleca pana in data de 15 decembrie??
daca va este incredintata puteti s-o scoateti din tara.


1.Pana nu este sentinta definitiva si irevocabila aveti , oricum, nevoie de acordul fostului sot, deoarece pana atunci nu sunteti divortata definitiv si irevocabil, doar aveti o hotarare de fond.

2.Dupa aceea , daca este stabilit drept de vizitare pentru minor, din nou aveti nevoie de acordul sau prin procura autentica.

Doar dupa ce ramane decizia definitva si irevocabila si nu aveti stabilit drept de vizitare , puteti scoate minorul fara acordul tatalui.
Nu mai este timp sa se definitiveze hotararea, asa incat cautati acordul sotului!

Nu e nevoie de acordul sau dupa definitivarea, chiar daca el are drept de vizita. INsa e nevoie sa il tineti la curent cu adresa dv. ca sa poata sa-si viziteze copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie....partaj.... ContSters199181 ContSters199181 Am hotarat sa divortez....si vreau sa stiu daca el poate castiga custodia copilului in conditiile in care nici unu dintre noi nu avem servici copilul are 3 ... (vezi toată discuția)
Cu noua lege pot sa-mi scot din tara fiul minor fara acordul tatalui cameliatatar cameliatatar sunt divortata cu data de 10 /11/2011,am un baietel de 9 ani care mi-a fost incredintat mie in data de 7/06/2011prin hotarire definitiva si irevocabila pina la ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva si irevocabila malisa malisa Am depus o cerere ptr obtinerea deciziei de divort definitive si irevocabile. Am anteles ca dupa acest act pot pleca cu copilul an afara tarri fara acordul ... (vezi toată discuția)