avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit persoana cu handicap

Buna ziua! As dori si eu o lamurire cu privire la urmatoarea situatie: tatal meu avea certificat de handicap , fiind scutit de la plata impozitului pe cladirea de domiciliu si terenul aferent acesteia. A decedat in luna aprilie. As dori sa stiu, scutirea este valabila pt tot anul 2019, sau doar pana in luna in care a decedat, ulterior trebuind sa se plateasca impozit pt cladire(ma refer doar la anul in curs, pt ca in momentul in care au fost depuse actele pt scutirea de impozit-in decembrie 2018, au fost pt anul 2019 ). Intreb acest lucru pt ca nu este prevazuta aceasta situatie in codul fiscal. Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:09, 9 Mai 2019
Facilitatea scutirii impozit este valabila perioada prevazuta in decizia certificatul de incadrare in grad de handicao si strict pe timpul vietii titularului documentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectul certicatului de handicap... llumy llumy Efectul certicatului de handicap (scutire de impozit pe salarii) se extinde si pe sume calculate conform unor hotarari judecatoresti pentru perioada 2008-2010 ... (vezi toată discuția)
Scutire pentru persoane cu handicap de la plata impozitelor si taxelor locale puni puni Buna ziua, as dori sa stiu daca persoanele cu handicap accentuat (nu este specificat gradul doar cod boala F02 cod handicap 6) sunt scutite de la plata ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicap, gradul 2 omega1969 omega1969 Buna ziua, Concret as dori un raspuns punctual in legatura cu urmatorul subiect: Parintii mei au cumparat o casa prin 1975 (eu pe atunci aveam vreo 5 ani). ... (vezi toată discuția)