avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire calitate de co-proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire calitate de co-proprietar

Buna ziua
as dori sa stiu care este procedura prin care pot deveni coproprietar pe casa sotului meu, cumparata inainte de casatorie. Suntem de acord amandoi din anumite motive (copii, mostenire). Care este cea mai buna varianta, contractul de vanzare cumparare e valabil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 9 Mai 2019
Buna seara,
Sotul va trebui sa mearga cu dumneavoastra la notar sa va vanda 1/2 din locuinta.
Va trebui sa faceti cadastru si intabulare inainte.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Sotul va trebui sa mearga cu dumneavoastra la notar sa va vanda 1/2 din locuinta.
Va trebui sa faceti cadastru si intabulare inainte.

Cum poate face asta cand sunt casatoriti sub regimul comunitatii legale si bunurile sunt comune de la data achizitionarii lor ?

Apoi.. dati bani pe respectiva cota ? Din ce bani, din aia comuni ?

Puteti sa schimbati regimul matrimonial, sa incheiati o conventie prin care sotul aduce imobilul in comunitatea conventionala de bunuri.
Mergeti la un avocat si dati toate detaliile, ce vreti exact si mai ales de ce..
Problema dvs se poate rezolva si cu un testament.
Oricum, solutiile difera functie de toate datele problemei, despre care dvs considerati ca nu trebuie sa dati detalii.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari survenite intre semnarea antecontractului si cea a contractului dianaadr dianaadr Salutare! Am o intrebare. Actualul meu sot a solicitat un credit Prima casa acum o luna, cand inca nu eram casatoriti. A semnat antecontractul ca fiind ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fiind căsătoriți Sabie alyna Sabie alyna Bună ziua doresc sa fac o intrebare, Eu sunt căsătorită de 4 ani de zile si inainte de căsătorie primaria unde sa facut căsătoria nia cerut sa ... (vezi toată discuția)