avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte

Buna ziua,
In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( de mostenire ) sau se poate face direct la banca cu certificatul de deces fara nici o taxa ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:03, 10 Mai 2019
Pai nu este. Practic transferati niste bani din contul unui decedat, fara ca banca sa tie macar ca titularul a murit.
Insa daca nu vreti "alte cheltuieli si complicatii."..
Cum v-am mai spus, mergeti la notar, solicitati un certificat de mostenitor pentru suma respectiva ( adica introduceti in succesiune doar acel cont-succesiune partiala). si atunci sigur nu vor fi probleme.
Discutati mai in amanunt cu un notar, de preferabil notarul unde a avut ultimul domiciliu defunctul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)