avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal

Buna ziua! Sunt însărcinată în 21 de saptamani, am solicitat concediu de risc maternal si mi s-a făcut un raport la medicina muncij ptr 60 de zile pana in data de 6.07.Dr de fam. a zis ca nu este suficient si ca raman descoperită cu 10 zile, eu urmând să nasc în 15-19 sept. Ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dianageorgiana2019 , utilizator 21:19, 10 Mai 2019
Buna ziua!
Fie se prelungeste concediul de risc maternal, fie se compenseaza cu cel prenatal ( puteti lua maxim 84 de zile inainte de nastere si 42, obligatorii, dupa)
Concediu de risc maternal nu se poate compensa cu concediul prenatal.

Fie se prelungește durata riscului maternal, fie va luati CO sau intrati in prenatal ...
Si trebuie sa merg din nou la ginecolog sau imi întocmește de la medicina muncii alt raport de evaluare? Multumesc ptr raspuns.
Eu zic sa nu va mai complicati si intrati direct in concediu maternal, acesta acopera perioada de la sfarsitul concediului de risc maternal pana la data prezumtiva a nasteri si va raman si cele minim 42 de concediu dupa nastere, postnatal.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Pentru prelungire cred ca se reia procedura de acordare..

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)
S.o.s ronna ronna Buna ziua, Sunt insarcinata in 11 sapt. si vroiam sa va intreb daca imi pot lua concediu medical pentru risc maternal de 120 zile. Lucrez la un salon de ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)