Buna ziua,
Sunt foarte ingrijorat in privinta ratelor pe care nu le mai pot achita datorita schimbarii locului de munca.Am facut 2 credite la banci diferite pt. nevoi personale acum 2 ani, luna de luna am platit dar in ultimele luni nu am mai reusit..de la una din banci am primit scrisoare sa platesc daca nu ma chiama in instanta ...sunt foarte stresat deoarce constientizez ca nu am cum sa achit aceste sume.
Ce consecinte voi intampina?
Acum 7 luni am dat declarati la banca si am adus adeverinta de la noul loc de munca sa ma pasuiasca cu 6 luni sa platesc doar dobanda dar nu si ratele dar cererea mea a fost respinsa. :( Tot aud de la prieteni sa nu-mi mai fac atatea griji ca nici ei nu au platit si nu au patit nimic dar vreau sa aflu si parerea d-voastra
Multumesc anticipat
Gabriel
Buna ziua !
Consecintele se materializeaza printr- o executare silita.
Pentru a evita aceasta situatie, va sfatuiesc sa trimiteti bancilor cu care ati incheiat contractele, cate o adresa in care le prezentati situatia si solicitarea de a reesalona aceste rate. Aceste adrese le veti trimite prin posta cu confirmare de primire pentru a avea dovada inregistrarii lor la banci.
De asemeni, avand in vedere ca foarte multe persoane sunt in aceasta situatie si ca toate bancile isi desfasoara activitatea sub stricta supraveghere a Bancii Nationale Romane( BNR), va sfatuiesc sa inaintati in acelasi mod o adresa catre aceasta prin care le faceti succint cunoscuta situatia dumneavoastra si refuzul bancilor de a va reesalona ratele.
Cu stima !
BNR numai de astfel de sesizari nu se ocupa. #-o#-o#-o
Banca este o societate comerciala, nimeni nu o poate obliga sa modifice un contract de credit, atata vreme cat acest contract este valabil incheiat.
Daca bancile nu vor accepta, nuaveti ce face. Vor trece la executare silita. Daca nu aveti niciun bun pe salariu, vi se va pune poprire pe salariu, in cuantum de 1/2 din venitul net ( pentru doua sau mai multe executari silite).
Poprire cont
sfr
As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)