avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am primit amendă pentru nu am avut carnetul de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am primit amendă pentru nu am avut carnetul de sănătate al câinelui la mine. I-am arătat agentului poza carnetului, o aveam în telefon, dar nu a vrut s-o ia în considerare

Astazi,9.05.2019, am primit o amenda datorita faptului ca nu am avut in posesie carnetul de sanatate al cainelui meu(talie mica-mijlocie),dar aveam in telefon poze(lizibile) cu carnetul acestuia.Nu am mai avut antecedente cu pana acum .
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 09:37, 13 Mai 2019
Stiu ca imi cer sa am carnetul dupa mine(acesta este motivul amenzii) ,dar nu se specifica nicaieri ca ar trebui sa il am in format fizic si ca nu este admisa versiunea digitala. Pot platii dar sunt nervos fiindca a fost prima mea abatere si nu a reprezentat un pericol pentru societate .Am vecini care au primit ,tot minimul, cand isi plimbau cainele de talie mica :A)FARA lesa(ceea ce este obligatoriu),B)FARA carnet (in nicio versiune)si C) FARA pungi pentru a curata dejectiile .
Practic a incalcat tot articolul si eu sunt pedepsit la fel.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai, dar contesta la judecatorie ! scrii cum s-a intamplat, scrii ca ai aratat poza, scrii ca esti la prima abatere si ceri schimbarea amenzii cu avertisment.
sau, daca nu e mult, platesti nu nu iti bati capul. Ca nu v-a amendat vecinii, nu e motiv de contestatie.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Stiu .Am avut nevoie sa ma descarc si va multumesc pentru atentia acordata.
Asta chiar e culmea!Si eu am caine dar am punguta si strang in ea.Cum sa umblu cu lopatica dupa mine?Eu sunt din Iasi,Mi se pare un abuz de functie al Politiei Locale!
Stiu, dar in procesul verbal scrie:"A fost depistat in Parcul *** din Galati in timp ce plimba un caine de talie medie,*****,fara a detine asupra sa CARNETUL de SANATATE."PS Am citiat intocmai cum imi este scris la sectiunea care explica ce am savarsit.

Alte discuții în legătură

Legile privind proprietarii animalelor de companie contavocat11 contavocat11 Buna ziua, Fiind proprietarul unui caine metis de talie medie(16-17kg),cu varsta de 1 an si 3 luni, am inceput sa ma documentez privind legislatia ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)