avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor - sotie cu procura pot studia dosar la politie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor - sotie cu procura pot studia dosar la politie?

Sunt sotia reclamantului si singurul martor in proces.
In dosarul penal care se afla in lucru acum la politie eu ma pot duce sa il studiez daca am procura?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 17:17, 9 Mai 2019
Bună ziua! Dacă deja aveți calitatea de martor în dosar nu puteți studia dosarul de urmărire penală. Martorului nu îi este conferit acest drept, chiar dacă are calitatea de soț/soșie a persoanei vătămate.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Sunt singurul martor intr'un dosar cu niste samsari de masini. Am fost cu sotul meu sa cumparam masina. Deci nu pot studia declaratiile suspectilor si plangerea penala facuta de avocata noastra (fosta)?
Repet, martorul nu poate studia dosarul penal. În nicio situație.
Dar din ce povestiți, pare că și dumneavoastră și soțul sunteți, de fapt, persoane vătămate. Ați fost audiată în dosar? Dacă da, în ce calitate?
am fost de fata cand sotul i-a dat banii pe masina unuia dintre samsari si acesta a plecat cu banii iar noi cu masina. In cazul acesta nu sunt martor ci persoana vatamata si eu?
Inca nu am fost audiata.
În cazul acesta sunteți martor, dacă mașina a fost cumpărată doar de către soț, doar soțul fiind înșelat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)
Recurs la decizie procuror de clasare dosar penal Diamandi Diamandi Sunt reclamant intr\'un caz cu doi samsari. Politistul de caz a propus clasarea, el nevrand sa ia ca probe inregistrarile audio din care reiesea clar ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot Alexandrumolnar Alexandrumolnar Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si ... (vezi toată discuția)